BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Unakıtana Abim Sağolsun tazminatı

Sabah yazarı Sevilay Yükselir'in Unakıtan aleyhinde yazdığı 'Abim Sağolsun' başlıklı haber başına dert oldu.

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Abim Sağolsun" başlıklı haberde, "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla Sabah Gazetesi ve yazarı Sevilay Yükselir aleyhine açtığı davada, bin 500 YTL manevi tazminat kazandı.

Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Unakıtan’ın avukatı Ali Özkaya ile Sabah Gazetesi ve yazarı Yükselir’in avukatı katıldı.

Avukat Özkaya, haberde bahsedilen ve fotoğrafları verilen arazinin, farklı bir yer olduğunu, dava konusu arazi ile bir ilgisinin olmadığını savundu. Özkaya, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini istedi.

Sabah Gazetesi ve yazarı Yükselir’in avukatı ise söz konusu haber ile Maliye Bakanı Unakıtan’ın bir ilgisinin olmadığını öne sürerek, davanın reddedilmesini talep etti. Yargıç Ahmet Metin Tözün, davayı kısmen kabul ederek, Sabah Gazetesi ve yazarı Yükselir’i, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte bin 500 YTL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

DAVA KONUSU

Unakıtan’ın avukatı Ali Özkaya tarafından açılan davanın dilekçesinde, Sabah Gazetesi’nin 22 Temmuz 2006 tarihli nüshasında "Abim Sağolsun" başlığıyla yayınlanan haberde, "50 yıldır yeşil alan gözüken arsa belediye başkanının kardeşleri talip olunca imara açıldı. 10 kat kar sağlandı" şeklinde ifadelere yer verildiği kaydedilmişti.

Dilekçede, "Unakıtan’ın haberle hiçbir ilişkisi yokken, tamamen kasıtlı ve kamuoyunu yanıltıcı şekilde fotoğrafının basılarak haber yapıldığı" savunulmuştu. Söz konusu haberdeki ifadelerle Unakıtan’ın, "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddia edilerek, Sabah Gazetesi ve yazarı Yükselir’den 20 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.