BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35
HABER /  POLİTİKA

Askere göre K.Irak batak

MGK sekreterliği K. Irak'la ilgili dosya hazırladı. Bataklığa benzetilen bölge için ilginç tespitler var.

Abone ol

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nin üzerinde çalıştığı Irak dosyasında, Türkiye'nin Kuzey Irak'a operasyon yapması halinde batağa saplanabileceği belirtildi ve ''Büyük bir operasyon insani kayıplarla ağır mali yük getirir'' denildi.

CNN Türk'ten Kemal Yurteri'nin haberine göre raporda, Kürt gruplar dahil Irak'taki her kesimle ilişkilerin geliştirilmesi istendi. Kerkük konusunda ise "Kürt bölgesine katılmasına kimse izin vermez. ABD'nin büyük tepki karşısında Kürtleri sonuna kadar destekleyeceği kesin değildir" ifadesi yer aldı.

Irak analizleri raporunda, Türkiye'nin PKK varlığı, Türkmenler ve boru hatlarından dolayı bu ülkeyle yakından ilgili olduğu aktarıldı.

Rapora göre, ABD'den PKK'ya karşı operasyon beklemek gerçekçi değil. MGK raporunda "Bugünkü şartlarda ABD'nin zaten ihtiyaca cevap vermeyen güçlerinin bir kısmını PKK ile çatışmaya ayırmasını beklemek gerçekçi değildir" denildi.

Kürt grupların Kerkük'te nüfus manipülasyonları yaptığının BM dahil her kesim tarafından bilindiğine dikkat çekilen raporda "ABD'nin Kürtleri sonuna kadar destekleyeceği kesin değildir" ifadesi kullanıldı.