BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Sağda birliğin adresi DYP

Ağar Türkiye'de geçmişte siyaset yapmış kişilerin sağda birliğin adresi olarak DYP'i gördüğünü söyledi ve ekledi;

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Türkiye'de geçmişte siyaset yapmış kimseler,önümüzdeki seçimin siyaset çatısının DYP olması gerektiği konusunda bir öngörü içerisindedir'' dedi.

Ağar, parti genel merkezinde KKTC Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu ve beraberindekileri kabul etti.

Mehmet Ağar kabulde Kıbrıs'ta yaşanan gelişmeleri değerlendirdiklerini belirterek, ''KKTC ve orada yaşayan insanlarımızla ilgili hassasiyetlerimiz hiçbir zaman değişmeyecektir'' dedi.

''Burada hem AB süreci içerisindeki gelişmeleri hem de Güney Kıbrıs Rum kesiminin Doğu Akdeniz'de petrol araması ile ilgili Türkiye'yi rahatsız davranışlarını da dikkatle takip ediyoruz'' diyen Ağar, uluslararası hukuktan kaynaklanan hakların sonuna kadar korunacağını ifade etti.

SAĞDA BİRLİK ÇATISI DYP

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağar, ''Sağda birlik konusunda sizin görüşünüz nedir?'' sorusunu yanıtlarken, siyasi çatının DYP olduğunu söyledi.

Ağar şunları kaydetti: ''Sağda birlik konusunda milletimizin bu birliği tanzim etmekte bir zorluk çekmediği görülüyor. Bizim ortaya koyduğumuz irade şudur: Türkiye'de geçmişte siyaset yapmış, önemli makamlarda bulunmuş kimseler şahsi tecrübeleriyle gelişen bütün süreçte önümüzdeki seçimin siyasi çatısının DYP olması gerektiği konusunda bir öngörü, analiz içerisindedir. Biz bunu da saygıyla karşılıyoruz. Bize düşen görev bu çatıyı açık tutmaktır. Bu çatıyı büyütmektir, geliştirmektir, taşımaktır. Bu noktada, siyasete katkı veren herkesin dikkatiyle, böyle bir katkı vermek isteyen olursa onları da bu heveslerinden uzak tutmamayı sağlayabilmektir.''

Kucaklayan, büyüten ve güçlendiren bir anlayışa sahip olduklarını belirten Ağar, Türkiye'nin siyasette yeni ayrılmalara değil, bütünleşmelere ihtiyacının olduğunu söyledi. ''Merkez sağ dediğimiz temel siyaset felsefesinin kodlarına, davranış biçimlerine ve söylemlerine güçlü bir şekilde sahip çıkarak yola devam ettiklerini'' vurgulayan Ağar, sağda birliğin DYP çatısı altında olmasından memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

MESUT YILMAZ DYP'DEN Mİ ADAY OLACAK?
Ağar, bir gazetecinin, ''ANAP eski genel başkanı Mesut Yılmaz'ın DYP'den aday olacağı konusunda gazetelerde haberler vardı, nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusunu yanıtlarken, ''Bunu bizim il başkanımız, gönlünden geçeni, heyecan içinde söylemiş. Kendisiyle görüşmemizde böyle bir şahsi talebi falan olmadı. Siyasetin geneli üzerinde bazı görüşmeler oldu. Bu konuda ne bir talebi vardı, ne bir arzusu oldu, ne de böyle bir bizim de kendisinden bir talebimiz oldu'' diye yanıtladı.