BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,92
HABER /  POLİTİKA

Ümit Özdağ'dan İmamoğlu açıklaması: HDP'lilerle poz veren siyasetçiye güven duymuyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı aday olarak göstererek tartışmaların fitilini ateşleyen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, katıldığı CNN Türk yayınında İBB başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da konuştu.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde ABB başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanlığı adayı olarak göreve çağırarak çeşitli polemiklerinin fitili ateşleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu kez CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın konuğu oldu.

"Mansur Yavaş ile temas gerçekleştirmedik"
Mansur Yavaş'ı neden aday gösterdiğini açıklayan Özdağ, "Kendisi ile bu konuda hiçbir temas gerçekleştirmedik. Gerçekleştirmiş olsaydık bu komplo olurdu. Biz Zafer Partisi olarak yaptığı gözlemlerimiz sonucunda vatandaşların Sayın Yavaş'ın isminin diğerlerini kenarda bırakacak kadar çok söylendiğini gördük." ifadelerini kullandı.

"Ak Partili seçmen de CHP'li seçmen de Yavaş'a oy verir"
Açıklamalarının devamında ise ise Özdağ, "Bu teklif kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılıyor. Mansur Bey'in arkasında kamuoyu desteği var. Erzurum'un bir dağ köyünde klasik olarak AKP'ye oy veren seçmen de Mansur Bey'e oy vereceğini söylüyor, Trakya'daki CHP seçmeni de oy vereceğini söylüyor. Kutuplaşmış bir siyasette bu çok denk gelebilir bir durum değil." dedi.

"Mansur bey doğrusunu yapıyor"
Mansur Yavaş'ın "Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum, devam edeceğim" sözlerine yönelik ise Özdağ, "Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı adayı değilim demiyor. Mansur Bey doğrusunu yapıyor. Kendi bulunduğu pozisyonda Mansur Bey doğru harekete ediyor, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum diyor. Biz de bu nedenle en yüksek kamu görevinde görmek istiyoruz kendisini." dedi.

"Selahattin Demirtaş, İmamoğlu'nu destekliyor"
Ümit Özdağ, kamuoyunda Mansur Yavaş'la birlikte adaylık için en fazla ismi geçen isimlerden olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da konuştu. Selahattin Demirtaş'ın "Fikir beyan etmem doğru olmaz ancak ben şahsen Ekrem Bey'i de takip etmeye çalışıyorum" ifadelerinden hareketle Demirtaş'ın İmamoğlu'nun desteklediğini söyleyen Özdağ, "Ümit Özdağ da Mansur Yavaş'ı destekliyor" dedi.

"Politikalarını oportünist buluyorum"
Açıklamalarının devamında Özdağ, "İmamoğlu'nun kazanma ihtimali yüksek olsaydı ki değil, hiçbir çalışma bunu göstermiyor. Ben İmamoğlu'nun İBB Başkanı seçildikten sonraki politikaların çok oportünist olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

HDP ve Diyarbakır ziyareti
İmamoğlu'na güven duymadığını söyleyen Özdağ, " Diyarbakır'a gidip HDP'nin siyasallaştırdığı bir sözde anıt önünde fotoğraf çektirip , İstanbul'a gelip Orhun Abideleri'nden bahseden siyasetçiye güven duymuyoruz. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Onun için İmamoğlu değil, toplumda karşılığı Mansur Yavaş'ı destekliyoruz." dedi.

"Siyasi çizgisine ağır itirazımız var"
Özdağ, Ahmet Hakan'ın "O zaman sizin İmamoğlu'nun siyasi çizgisine itirazınız var" demesi üzerine ise "Ağır itirazımız var tabii ama zaten kazanamıyor" diye konuştu.