BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.440,43
POLİTİKA

Ümit Özdağ Erzincan'a maden ocağına gaz maskesiyle gitti maskesiz olan herkes zehirleniyor

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, provokasyonda gaza bastı. Özdağ, Erzincan'da 9 işçinin toprak altında kaldığı maden ocağı sahasına gaz maskesiyle girmek isteyince Jandarma tarafından durduruldu. Tepki gösteren yetkili kişi, “Bunları giymiş gelmişsiniz. İçeride arkadaşlarımız çalışıyor. Onlar zehirlenmiyor da siz mi zehirleneceksiniz?” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kamuoyunu germeye korkutmaya son sürat devam ediyor.

Mülteci sorununda halkı kışkırtmak, nefret tohumları ekmekle suçlanan  Özdağ, bu kez tepki çeken bir başka eylemle sahnedeydi.

Özdağ, Erzincan'ın İliç ilçesinde toprak kaymasının yaşandığı altın madeni ocağı sahasına siyanürlü toprak iddiasıyla özel kıyafetler ve gaz maskesi ile girmek istedi.

Milyonlarca metreküp toprağın altında kalan 9 işçiyi kurtarma çabası sürerken Özdağ, giydiği kıyafetlerle tiyatro oynamaya kalktı, büyük tepki çekti. 

Jandarma tarafından durdurulan Özdağ, diğer parti temsilcilerinin içeride olduğunu söyleyerek "Önemli değil, daha önce geldik gelmeye de devam edeceğiz" dedi. 

Özdağ'a tepki gösteren yetkili kişi “Bunları giymiş gelmişsiniz. İçeride arkadaşlarımız çalışıyor. Onlar zehirlenmiyor da siz mi zehirleneceksiniz?” dedi.

"Havada siyanür var"

Bir partilinin "Başkanım bu kadar vahim olduğunun farkında değildik, havada siyanür var. Buraya gelince farkettik" demesi dikkat çekti.  

Yine bir başka partilinin ise "Şu anda maskesiz olan herkes zehirleniyor" dediği duyuldu.

Sitene Ekle