BIST 10.932
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,58
HABER /  SPOR

Ulusoyun son kararı

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy görevinin başında olduğunu söyledi..

Abone ol

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, İstanbul Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından atanan ''ihtiyati tedbir'' kurulunun bugün yaptığı genel kurulu, yönetim kurulu üyeleriyle değerlendirdi. Ulusoy yönetimi, istifa etmeden görevini sürdürmeyi kararlaştırdı.

Futbol Federasyonunun Balgat'taki genel merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, federasyonun bundan sonraki süreçte her hangi bir hukuki yola başvurmayacağı, ancak dava açan delegeleri ise engellemeyeceği yönünde fikir birliğine varıldığı öğrenildi.

Federasyona yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, daha önce oluşturulan çalışma grubunun çalışmalarına devam edeceği, mahkemelerin federasyonu haklı bulmaları halinde de 27 Şubat tarihinde FIFA'ya dosyayı sunacağı belirtildi. İtirazların sonucu değiştirmemesi halinde ise 14 Şubat'ta seçimli olağanüstü genel kurulun yapılacağı bildirildi.

Bugün yapılan genel kurulun ardından ortaya atılan istifa söylentilerini de değerlendiren Haluk Ulusoy yönetiminin, bu konuya son noktayı koyduğu ve yönetim kurulunun istifa etmeden yola devam kararı aldığı belirtildi.

Öte yandan dava açan delegelerin, ''Geçici madde, bir kanundur. Genel kurul parlamentonun üstünde değildir. Geçici maddeyi ancak TBMM değiştirebilir'' görüşüyle mahkemelere dava açtığı öğrenildi.