BIST 10.932
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,58
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan TÜRBAN çıkışı

CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan'ın türbana zemin hazırladığını iddia etti

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Başbakan, dini, aynı zamanda siyasi simge olan türbana anayasal zemin oluşturmaya çalışmaktadır" dedi.

Baykal, böyle bir düzenleme yapılması durumunda, "okulların hastanelerin, mahkemelerin, güvenlik güçlerinin ve giderek silahlı kuvvetlerin dini ve siyasi simgelerin yayılma hedefine dönüşmeleri kaçınılmaz" olduğu görüşünü savundu.

CHP Genel Merkezi'nde bir grup gazeteciyle sohbet eden Baykal, türban tartışmalarına değindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu konuda İspanya'daki değerlendirmelerinin ardından Türkiye'ye dönüşünde de açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Baykal, "Siyasi ve dini simgelerin, özgürce kullanabileceğini ama bunun bir Anayasal dayanağa kavuşturularak, kamusal yayılmaya açılmasının çok sakıncalı olacağını" ifade etti.

Baykal, sözlerine şöyle devam etti:

"Dini ve siyasi simgelerin bir anayasal ve hukuki meşruiyet zemininden güç alması halinde, başlayacak sürecin nerede duracağını kimse bilemez; sadece kamu hizmeti alanlarla bu süreci sınırlamak söz konusu olamaz.  Zaten böyle anayasal bir meşruiyet ortada yokken dahi, dini ve siyasi simgelerin kamusal alanda nasıl yaygınlaşmakta olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu düzenleme sonrasında okulların hastanelerin, mahkemelerin, güvenlik güçlerinin ve giderek silahlı kuvvetlerin dini ve siyasi simgelerin yayılma hedefine dönüşmeleri kaçınılmazdır."