BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Özatın en sevdiği kelime

Almanya'da FC Köln'de forma giyen Ümit Özat, en sevdiği kelimeyi açıkladı

Abone ol

Almanya İkinci Ligi takımlarından FC Köln'de forma giyen Ümit Özat, ikinci yarı hazırlıklarını sürdürdüğü Belek'te, Alman basınına açıklamalarda bulundu. Ümit, Almanca'nın çok zor bir dil olduğunu vurguladı.

FC Köln'e transfer olduğundan bu güne kadar dil eğitimine aralıksız devam ettiğini söyleyen milli futbolcu, "Yaklaşık altı aydır Almanca dersi alıyorum. Ama buna rağmen istediğim seviyeye getiremedim. Almanca gerçekten çok zor bir dil" dedi.

31 yaşındaki futbolcu günlük konuşmaları anlayabildiğini, en sevdiği cümlenin "Ich liebe dich (Seni seviyorum) ve en sevdiği kelimenin de "Aussenrist" (Ayak dışı) olduğunu söyledi. Özat, sağ ayağının dışı ile yaptığı ortalar nedeniyle takımda kendisine takılan "Goldenen Aussenrist" (Altın ayak dışı vuran) lakabını da çok sevdiğini söyledi.

Köln'de tamamen değişik bir yaşama başladığını belirten Ümit Özat, Türkiye'de ünlü insanlara sokakta gösterilen ilginin Almanya'da farklı olduğunu belirterek, bu durumdan da çok memnun olduğunu ifade etti. "Ünlü de olsanız burada normal bir vatandaş gibi her şeyi kendiniz yapıyorsunuz" diyen başarılı futbolcu, örnek olarak benzinliklerde pompacıların olmaması nedeniyle arabasına benzini kendisinin koymasını öğrendiğini söyledi.

Alman futbolu hakkında da açıklamalarda bulunan, "Türkiye'de oynarken en fazla yüzde 20 oranında defans düşünürdüm. Burada ise yüzde altmış oranında savunmaya konsantre oluyorum" diye konuştu.