BIST 10.932
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,58
HABER /  GÜNCEL

Yerli Leon yakalandı

2 yıl önce kasa hırsızlığı yaptığı işyerinden kaçan soyguncu tesadüfen yakalandı

Abone ol

Bursa'da 2 yıl önce kasa hırsızlığı yaptığı işyerinde kıstırılan, ancak polislerin arasından kıyafet değiştirerek kaçan 39 yaşındaki Ali Fuat Tangür, saklanmak için geldiği Alanya'da yakalandı. Polise kaçış hikayesini anlatan zanlı, ünlü yönetmen Luc Besson’un filmi Leon'daki kaçış sahnesini hatırlayıp kıyafet değiştirdiğini söyledi. Filmde polisler tarafından kıstırılan bir suikastçi rolünü oynayan Jean Reno da polis kılığına girip gaz maskesi takarak kaçmıştı.

Dolandırıcılık ve hırsızlıktan 26 sabıkası olduğu belirtilen 39 yaşındaki Ali Fuat Tangür, 2 yıl önce Bursa'daki bir işyerinin kasasını açmaya çalışırken kıstırıldı. Polislerin arasından nasıl sıyrılabildiği anlaşılamayan zanlı izini kaybettirdi. Alanya'nın Obagöl mevkiinde saklanabileceği bir yazlık ev bakmaya gelen Ali Fuat Tangür, dün akşam rutin yol kontrolü yapan polis ekibi tarafından durduruldu. Üzerinde Mehmet Koç adına sahte kimlik bulunan zanlının Ali Fuat Tangür olduğu anlaşıldı.

Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürülen zanlı polise ifade verirken kaçış öyküsünü de anlattı. Bursa'daki olaydan kısa süre önce ünlü yönetmen Luc Besson’un filmi Leon'u izlediğini belirten zanlı, polisler tarafından kıstırıldığında filmdeki kaçış sahnesini hatırladığını söyledi. Filmde polisin kıskaca aldığı bir suikastçiyi canlandıran Jean Reno'nun polis üniforması giyip gaz maskesi taktığı gibi kendisinin de kıstırıldığı yerde bulduğu temizlik işçisi tulumunu giyip dışarı çıktığını söyleyen zanlı, mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi.