BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.416,03
HABER /  POLİTİKA

Yargıtaya TÜRBAN yanıtı

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin'den Yargıtay Başsavcısına yanıt

Abone ol

AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, YÖK Kanunu'nda da türbanı yasaklayan bir hüküm bulunmadığını ileri sürdü.
Şahin, "Aslında dönüp baktığımız zaman yasal olarak bir engel yok. Bakın YÖK'ün yasasının 17. maddesinde kılık kıyafetinden dolayı eğitim hakkı engellenemez diyor. Bugün biz bu yasağı niye yaşıyoruz derseniz hepimizin bildiği Anayasa Mahkemesi'nin iptal edilmiş bir maddeye karşı çıkarmış olduğu bir yasak var. YÖK'ün bu maddesi bulunmasına rağmen YÖK'ün 17. maddesi duruyor; değiştirilmedi dolayısıyla yasal olarak baktığınız zaman buna bir engel yok." dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın türban tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine ise Şahin, "O kendi şahsi görüşünü açıklıyor. Türkiye Cumhuriyeti demokratik laik sosyal bir hukuk devleti ve bizim anayasamız ülkenin nasıl yönetileceğini belirtiyor. Burada yasama yargı ve yürütme var. Herbirinin görev ve sorumluluğu da anayasayla belirlenmiş durumda.  Dolayısıyla Yargıtay Başsavcısı'nın söylediği siyasi partiler bu konuda konuşamaz diye bir şey olamaz. Siyasi partiler bunun için var." diye konuştu.