BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  GÜNCEL

Uluç açtı ağzını yumdu gözünü

Hafta sonu nefesler tutulacak... Cimbom ve Fener karşı karşıya gelecek... Ama bu derbiden Uluç pek umutlu değil... Neden mi?

Abone ol

Usta kalem Hıncal Uluç, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak dev derbiden önce sabah.com.tr için özel açıklamalarda bulundu. Uluç "Eğer hakem hatası olmazsa bu maç 0-0'lık bir maç" dedi.

- Hafta sonu oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Avantajları ve dezavantajları göz önüne alırsak hangi takım bir adım önde?

Görüntüye baktığımız zaman iki takımda yenemez. İkisinin de maç kazanacak hali yok. Son haftalardaki maçları izliyorum. Yani genelde kazandıkları maçlar rakiplerin armağanı adeta. Özellikle bu maçta iki takımın hocası da önce kaybetmekten korkuyor.  Fenerbahçe'ye kaybetmek Rijkaard'ı bitirir, Galatasaray'a kaybetmek Daum'u bitirir. Çünkü ikisi de şu anda sallantıda. İkisi de beraberliği bugünden razı. Deseler ki maç 0-0 hemen altına imza atarlar, kabul ederler. Bu sonucun 0-0'da Bursa'yı şampiyon ilan etmesine rağmen.

Çünkü onlar için önemli olan kendi kelleleri. İkisinin de risk alacağını düşünmüyorum. Maçın sonucu taraflardan birinin lehine olabilir. Şöyle  olabilir.

İşte son haftada olduğu gibi savunma adamlarından biri hata yapar golü armağan eder rakibe ya da son haftalarda hemen hemen her maçta yapılan maçın skorunu değiştiren bir hakem hatası var. Ya bir kırmızı kart göstermiyorlar ya bir penaltı yaratıyorlar. Böyle bir hakem hatası olursa gol ortaya çıkar yoksa bu maç tipik bir 0-0'lık maç.

- Derbide Daum ve Rijkaard'ın psikolojisi sizce nasıl olur?

Al birini vur ötekine. İkisini de Türkiye'den atmak lazım.

- Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde sizce kilit isimler kimler?

Kilit isim olacağını düşünmüyorum. Ortada maç olacağını dahi düşünmüyorum. Al gülüm ver gülüm oynanacak. Çünkü kazanma azmi olmayan takımın oynadığı futbol futbol değildir. İki tarafın birden kazanma azmi ve niyeti olmayınca iki taraf birden beraberliğe  razı olunca o maçta öyle olur.

- İki takımında  forvet futbolcuları derbinin kaderini nasıl etkiler?

Futbol oynanacağı inancında değilim. O yüzden isimler beni hiç ilgilendirmiyor. Arda oynasa da oynamasa da fark etmez, Keita da oynasa da oynamasa da aynı şekilde fark etmez. Fenerbahçe'de Alex oynasa da oynamasa da fark etmez, Emre oynasa da oynamasa da fark etmez.

- Pazar günü oynanacak derbi tesadüf eseri kongreden önceye denk geldi. Bu durum takımı nasıl etkiler?

Takımla bir alakası yok seçimin. Çünkü seçim daha önce yapılacak. Eğer cumartesi maç pazar günü seçim olsaydı seçimi etkilerdi ama seçim maçı etkilemez.

- Fenerbahçe – Gaziantepspor karşılaşmasının devre arasında Aziz Yıldırım’ın, hakem Kuddusi Müftüoğlu’na “Penaltımızı vermedin” diye serzenişte bulunduğu iddia edildi. Sizce Aziz Yıldırım hakemleri etkiliyor mu?

Etkilemez olur mu. Aziz Yıldırım medyayı etkiliyor, hakemleri etkiliyor, federasyonu etkiliyor. Aziz Yıldırım'ın başarı formülü bu. Yani böyle bir federasyon varken Türkiye'de bitti. Hakeme hakaret eden bir takım hükmen mağlup edilmeli hemen.

Çünkü o maç Fenerbahçe Stadı'nda oynanıyor. Sen maçın hakemisin ve Fenerbahçe Kulübü'nün başkanı gelip seni tehdit ediyor. İkinci yarıda sakin kafayla maçı yönetebilir misin? Herhangi bir ruh doktoruna sorsunlar.

Aziz Yıldırım'ın devre arasında soyunma odasında yaptığı saldırı hakemin ruh halini değiştirir mi değiştirmez mi? Değiştirir. Değiştirirse o maçın sonucu Fenerbahçe'nin aleyhine 3-0 verilir. Bunu yapacak federasyon var mı? Yok. Olmadığı için Aziz Yıldırım böyle istediği hakemi tehdit eder istediği sonucu alır. Ben Aziz Yıldırım'ı kızmıyor aslında kutluyorum. Türkiye'yi gayet iyi bildiği ve gayet iyi kullandığı için.

HINCAL ULUÇ'A GÖRE İDEAL 11'LER NASIL OLMALI?
RÖPORTAJIN DEVAMI DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

- Sizce ideal ilk 11'ler nasıl olmalı?

Hiç fark etmez. Genç takımlarla da çıksalar bir şey fark etmez.

- Çarşamba günü oynanan Fenerbahçe – Manisaspor karşılaşmasında Emre Belözoğlu sakatlandı. Galatasaray’da ise 2 haftadır Arda Turan sakat. Bu iki oyuncu oynamadığı takdirde sizce terazi kimden yana olur?

İki takımda kaybetmekten korktuğu zaman oyuncular önemini kaybeder.  Emre özellikle Ali Sami Stadı’nda Fenerbahçe için bir dinamit. Her an kırmızı kart görüp atılabilir ve Fenerbahçe’yi 10 kişi bırakır. Bu yüzden ben mesela Galatasaray yöneticisi olsam Emre’nin oynamasını isterim.

10. dakikadan itibaren Fenerbahçe 10 kişi kalabilir.  Ama Emre aynı zamanda çok büyük bir futbolcu.  Maçın kaderini değiştirebilecek kadar da büyük futbolcu.  Ancak sahada hangi Emre olacak kimse bilmiyor.

- Siz derbinin berabere biteceğini düşünüyorsunuz. Bu beraberlik Beşiktaş’ın işine yarar. Peki Beşiktaş’ın şampiyonluk şansı sizce var mı?

İki tarafta beraberliğe razı olunca bu maçtan fazla bir şey beklememek lazım.  Bursaspor’dan başka kimsenin şampiyonluk şansı yok bence...

- Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli yine lig ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sizce Denizli kahin mi?

Mustafa Denizli’nin söyledikleri içinde olanları ya da olmayanları şöyle bir listelemek lazım kahin olup olmadığına karar verebilmek için.  Yani her şeyi söylüyorsun bundan üç tanesi tutuyor. Bu şeye benziyor bizim gazetelerin,  transfer sezonunda Galatasaray’a 765 kişiyi transfer ediyorlar.  Bir tanesi gerçekleşiyor ve manşet atıyorlar. Haber burada okunur, bak en evvel biz vermiştik diye. Peki tutmayan 764 tane ne olacak?

Onun içinde Mustafa Denizli’nin kehanetlerinin önce bir listesini çıkarsınlar bakalım ki kaçı tutmuş kaçı tutmamış. Şakası bir yana Mustafa Denizli futbolu çok iyi değerlendirebilen bir adam o ayrı.

- Turkcell Süper Lig’in zirvesinde bulunan Bursaspor sizce panikler mi?

Niye paniklesin. Aslanlar gibi oynuyorlar.  Sağlam bir takımları var, sağlam hocaları var,  iyi bir seyircileri var, iyi bir yönetimleri var. Bursaspor buraya sürpriz olarak gelmedi. Bursaspor Fenerbahçe, Galatasaray,  Beşiktaş ve de Trabzonspor’un içinde bulunduğu bunalımı gayet iyi değerlendirdiler.  İyi istikrar gösterdiler neden paniklesinler ki.

- Başta Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray dahil olmak üzere bütün taraftarlar Bursaspor’un şampiyon olmasını istiyorlar. Neden?

Buna inanmayın. Türkiye’deki insanlar genelde Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaraylıdır.  Ve bunlar kendileri şampiyon olamadıkları zaman geri kalan o üç takımdan ikisinin de şampiyon olmasını istemezler. Yani bir Galatasaraylı der ki ben şampiyon olamıyorum Fenerbahçe olacağına Bursaspor olsun.  Bir Beşiktaşlı der ki ben şampiyon olamıyorum o zaman Fenerbahçe ile Galatasaray olacağına Bursaspor olsun.

Bir Fenerbahçeli der ki ben şampiyon olamıyorum Beşiktaş ile Galatasaray olacağına Bursaspor olsun. Yani o kendi içlerindeki diğer büyük  takım nefretinin bir gösterisi.  Hangi Anadolu takımı iddialıysa.  Fenerbahçelilerin bu sene bir tesellisi var. Biz şampiyon olamıyoruz ama Galatasaray’da olamıyor.  İşte kim olacak? Bu durumda Bursaspor olacak.

- Sizin gönlünüzden hangi takım geçiyor?

Ben Galatasaraylıyım. Galatasaray şampiyon olmadıktan sonra gerisi umurumda değil.