BIST 9.788
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tuzla'ya ay-yıldızlı sosyal tesis

Tuzla Belediyesi, ilçeye vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabilecekleri ay yıldız tasarımlı bir sosyal tesis inşa ediyor.

Abone ol

Haziran ayında tamamlanması planlanan ve 2 bin 200 metrekare kapalı alana kurulacak tesisler 5 yıldızlı konfora sahip olacak. Yapımına 2009 yılında başlanan Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri'ri vatandaşlar nişan, düğün, nikah ve sünnet gibi özel günlerinde ücretsiz olarak kullanabilecek. Cami Mahallesi'nde yapılan ve Ay-yıldız şeklinde mimariye sahip olacak kompleks içinde 120 metrekarelik restaurant, kafeterya, konferans salonu, spor salonu, yürüyüş parkurları ve nikah salonu yer alacak. Daha önce öğretmen evi olarak yapılması planlanan ancak hazine zararına sebebiyet verdiği gerekçesiyle Milli Emlak tarafından Tuzla Belediyesi'ne devredilen tesis, bütün Tuzlalılara hizmet verecek. Tuzla'nın bir sahil kenti olmasına rağmen büyük bir sosyal tesisi olmadığını anlatan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, söz konusu projeyle bu eksikliğin giderileceğini söyledi. Sosyal tesis tamamlandığında Tuzlalıların hafta sonlarını burada değerlendireceğini belirten Başkan Dr. Yazıcı, "Maalesef 25 kilometre uzunluğunda bir sahili olan Tuzla'da, halkın toplu olarak yararlanabileceği bir tesisi yok. Belediye olarak sahilleri halkın hizmetine açmaya kararlıyız. Vatandaş ailesiyle birlikte bu tesislere gelecek, sporunu, yürüyüşünü yapacak, yemeğini yiyip sonra da huzur içerisinde evine gidebilecek " dedi.

İstanbul'un en gözde sahil şeritlerinden birinde yapılan tesisin Tuzlalılara kaliteli ve ucuz hizmet vereceğini belirten Yazıcı, tesisin aynı zamanda Google Earth'ten Ay-Yıldız şeklinde görünecek tek yapı olduğunun da altını çizdi. Tesisin tamamlanmasının ardından beş yıldızlı otel konforuyla işletileceğini ifade eden Yazıcı, "Vatandaşlarımızın özel günlerinde, o günün anlam ve önemine binaen ücretsiz hizmet vereceğiz. Tuzlalılar sahile karşı çaylarını yudumlarken hiçbir ücret talep etmeyeceğiz." dedi.