BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,74
ALTIN 2.417,36
HABER /  GÜNCEL

Vasiyeti gerçek olacak mı?

İki gün önce toprağa verdiğimiz Özhan Canaydın'ın en büyük arzusu; bir gün Ali Sami Yen'de Fenerbahçe'nin alkışlanmasıydı.

Abone ol

Galatasaray'ın 'Centilmen' Başkanı Özhan Canaydın'ın aramızdan ayrılması elbette başta ailesi olmak üzere taraflı tarafsız herkesin yüreğini burktu. Acımız büyük. Ancak bir de tesellimiz var. Fenerbahçeli taraftarların Türkiye Kupası yarı finalindeki Manisa maçı öncesi saygı duruşundaki içten alkışları, Özhan Canaydın'ın zaten takdir edilen Türk futbolu için değerinin bir kez daha anlaşılmasını sağladı. Fenerbahçeli taraftalar, Şükrü Saracoğlu'nda ezeli rakipleri Galatasaray'ın başkanını alkışlayıp, Özhan Canaydın'a 'Centilmence' veda etti.

TARİHİ DEĞİŞTİRME FIRSATI

Bu tablo, 'Centilmen Başkan'ın' en büyük arzusunu kamuoyuna açıklayan Özhan Canaydın'ın Galatasaray Lisesi'nden arkadaşı olan Kanal D anchormani Mehmet Ali Birand'ın yaptığı çağrıya da sağlam bir temel oluşturdu. Birand, 'Sevgili Canaydın'ın bana anlattığı en büyük arzusu Ali Sami Yen'deki bir maçta Galatasaraylı taraftarların sahaya çıktığında Fenerbahçe'yi alkışlamasıydı' dedi. Canaydın'ın vasiyetini açıklayan Mehmet Ali Birand, başta Ultraslan olmak üzere Sarı-Kırmızılı taraftarlara da çağrıda bulunup, 'Pazar günü bu büyük insanın son arzusunu yerine getirelim. Galatasaray ile Fenerbahçe kendi aralarında 100 yıldır oynuyorlar, daha da oynayacaklar. Eğer Ali Sami Yen'de Galatasaray taraftarları futbolcular sahaya çıkarken Fenerbahçe'yi alkışlarlarsa bu tarihi bir gün olur' ifadelerini kullandı.

KAZANAN ALKIŞLANSIN

Şİmdİ gözler pazar günü Ali Sami Yen'de oynanacak dünya derbisine çevrildi. Herkesin merak ettiği konu Özhan Canaydın'ın vasiyetinin yerine getirilip getirilmeyeceği. Eğer Canaydın'ın son arzusu yerine getirilirse Türk futbolunda artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı yorumları yapılıyor. Fenerbahçeli futbolcuların sahaya çıktığı anda alkışlanma senaryosu Özhan Canaydın'ın Türk futboluna yapacağı son hizmet olarak tarihe geçerken, Ali Sami Yen'de centilmenliğin bir adım daha ileriye götürülebileceği de temenni ediliyor. Takımı yenilirken, rakip takımın başkanının elini sıkan Özhan Canaydın'ın verdiği ilhamla, derbide kaybeden takımın ve taraftarlarının kazanan takımı alkışlaması da pazar günkü derbiyi 100 yılın unutulmaz spor olayları arasında ilk sıralara çıkartabilir.

Ultraslan'dan çağrı: Küfür etmeyin

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Sarı-Kırmızılı kulübün taraftar grubu 'Ultraslan' da internet sitesinden yaptığı açıklama ile küfürsüz derbi çağrısı yaptı. Küfürlü tezahüratın kimseye faydasının olmadığının hatırlatıldığı bildiride maç günlerinde alkol konusunda da azami özen gösterilmesi istendi. Ultraslan, taraftarların küfür konusunda çevrelerindekileri de uyarmasını isteyip, 'Ali Sami Yen Stadı tribünlerinde rakiplere ve kutsal saydığımız bazı değerlere ve kurumlara zarar verecek tarzda alaylı ya da küfürlü tezahüratlar yapmayalım ve Galatasarayımız'ı bu şekilde zarara uğratmayalım' ifadelerini kullandı. Ultraslan'ın bildirisinde Galatasaray'ın küfürlü tezahürat nedeniyle bir maç seyircisiz oynama cezası alma sınırına geldiği de vurgulandı.