BIST 9.729
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.440,43
HABER /  GÜNCEL

Yatılı okulda korkunç iddialar?

Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nda nöbetçi öğretmenler tarafından dövüldüğü iddia edilen ve aniden ortadan kaybolan 10 yaşındaki Umut Balık’tan haber alınamıyor.

Abone ol

UŞAK’In Eşme İlçesi’ndeki Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nda (YİBO) eğitim gören, geçen pazartesi gecesi yapılan yoklamanın ardından ortadan kaybolan 10 yaşındaki Umut Balık’tan halen bir haber alınamadı.

Polis ve jandarmanın yanı sıra Uşak ve Afyonkarahisar’dan gelen özel eğitimli köpeklerin de bulunduğu 60 kişilik ekiple yürütülen çalışmalarda 30 kilometrekarelik alanın tarandığı, en ufak bir ipucuna rastlanmadığı bildirildi. Yaşadığı acıyla büyük sarsıntı yaşayan anne 29 yaşındaki Hanım Balık, çocuğunu okulun arkasındaki çöplükte araması yürekleri burktu. Hanım Balık, “Ne yaptı bu öğretmenler çocuğuma? Yetkililer bize hesap versin. Devletin okulundan 10 yaşında bir çocuk nasıl kaybolur. Biz kime güveneceğiz. Okulda hiçbir güvenlik önlemi yok. Güvenlik kameraları neden çalışmıyor. Çocuğumu bulun benim” diye feryad etti.

Babanın isyanı

Umut’u pazartesi sabahı saat 08.00’da eşi Hanım Balık’ın okula götürüp teslim ettiğini anlatan baba Ercan Balık da “Çocuğumu okulda bulunan nöbetçi öğretmenler dövmüşler. Dövmenin şiddetini hiç kimse de bilmiyor. Olay gecesi okulun pansiyonundaki sayımı bir öğrenci yapıyor. Ne olduğu belli değil. 4 gündür oğlumu arıyorum, hiçbir yerde yok. Çocuğumun eşyalarına bakıldığında iç çamaşırında idrarına rastlandı. Çocuğum dayak sırasında korkudan bence altını ıslattı. Okuldaki 17 güvenlik kamerasının kaydı ortada yok. Benim çocuğum bu arazide değil, olsa şimdiye kadar bulunurdu. Yetkililer çocuğumu bulup hesap versin” diye dert yandı. Eşme Kaymakamı Selami Kaya ise o gün okulda bulunan üç nöbetçi öğretmen ve idareciler hakkında idari soruşturma açıldığını belirterek “Umut’un öğretmenden dayak yediği iddiaları asılsız. Güvenlik kamerası görüntüleri de savcıya verildi. Aile bu iddiaları olayın acısıyla ortaya atıyor olabilir. Umut daha önce de defalarca arkadaşlarına ’Buralardan çok sıkılıyorum, kaçıp gitmek istiyorum’ demiş. Çeşitli ihtimalleri göz önünde bulundurup okulun yakınındaki sulama amaçlı göleti de kurutmaya başladık” diye konuştu.