BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

15 yaşındaki kız kendini astı

Anne babası boşandığında 6 yaşındaydı... Ne anne ne de baba sevgisi gördü... Tek hayali oyuncu olmaktı ama yaşamına son verdi.

Abone ol

Tekirdağ’da, kendini çarşafla kalorifer borusuna asarak yaşamına son veren ilköğretim 7’nci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Cansel Eroğlu 23 Mart Salı günü, en son okul müdürü Zeki Alemdar’la konuştu. Alemdar, Cansel’e, yetiştirme yurdundan gelen başarılı çocuklara verilen burs için mayısta gireceği SBS sınavına başvuru parası ödememesini söyledi. “Tamam öğretmenim” dedi. Geçen yıl teşekkürname aldığı halde bu yıl dersleri iyi değildi, devamsızlık sorunu vardı. Okulun voleybol takımındaydı. Devlet yardımını alabilmesi için sene kaybetmemesi gerekiyordu.

İlgisiz anne-baba

İstanbul doğumlu Cansel’in babası, Tekirdağ-Hayrabolulu İmdat Eroğlu (45), aynı zamanda annesinin uzaktan akrabasıydı. Fırınlarda çalışırdı ama uzun süredir işsizdi. Sevgisini hiç göstermemişti kızına. Annesi Aysel Kılıçarslan’ın (35) boşanma nedeni, babasının alkole bağımlılığı ve attığı dayaklardı. Ancak restoran mutfaklarında çalışan annesi de uzun süredir işsizdi ve alkol problemi vardı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün verdiği 550 TL ile geçinmeye çalışıyorlardı. İddiaya göre, Cansel ne zaman babasından para istese, aldığı cevap “Seni evlatlıktan reddettim” oluyordu. Babasının, meslek lisesinde okuyan ablası Nursel’e (17) daha iyi davranmasına da üzülüyordu.

Bir hayali vardı

Dayısı Halil Gülsen (42), “İki ay önce Yalçın Menteş, Tekirdağ’a turneye geldi. Cansel onunla tanıştı. Tiyatro dersi almak istediğini söyledi. Menteş, Cansel’e umut vermedi ama o oyunculuk hayalleri kurdu. TV dizilerinde oynamaya hevesliydi” diyor. Cansel’in teyzesi Özlem Barlak, “Yaz tatilinde İstanbul’a gelip bende kalacak, Yalçın Menteş Tiyatrosu’nda kursa gidecekti. Bize Keremcem’le MSN’de yazıştığını, onu çok sevdiğini anlatıyordu. Şarkıcı Keremcem’in dizilerde oynama hayalini desteklediğini de söylüyordu” diyor. Kuzenleri de Cansel’in Bez Bebek adlı TV dizisinin deneme çekimlerine katılmak için yaz tatilini iple çektiğini söylüyorlar.

Anne dayağı

Yakınları böyle bir tablo çizse de tiyatro kursu öğretmeni Berna İçöz, Cansel’in içinde bulunduğu durumu şöyle anlatıyor: “Yalçın Menteş turneye geldiğinde tanıştırdım. Hayaller kurmaya başladı. Ama bir süre sonra kursa gelmedi. Yakın arkadaşlarından, Cansel’in sömestr tatilinde babasının yanına kaçtığını öğrendim. Okulunu da nakletmiş. Arkadaşları, ‘Annesinin erkek arkadaşları eve gelip sarhoş oluyordu ve Cansel’e kötü davranıyorlardı. Annesi de sarhoş olduğunda dövüyordu. Bu nedenle kaçtı’ dediler. Ama Cansel çok geçmeden Tekirdağ’a, annesine döndü.”
Cansel, Ortacami’de, dün ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Oyuncak bebeklerle evcilik oynardı

ANNESİ, teyzeleri, kuzenleri, Cansel için hep aynı şeyi söylüyor: İçe kapanık, az konuşur, sorunlarını paylaşmaz. Annesine ev işlerinde yardım ediyor, istediği bir giysi alınmadığında “peki” diyordu. Uysaldı. Dertlerini paylaşmak isteyenlerden kaçıyor, sorulardan sıkılıyordu. Teyzesi Özlem Barlak, “6 yaşındaki kızım Melike’yle evcilik oynardı. Bazen odasına kapanıp bebekleriyle konuşurdu. Bebeklerini kimseyle paylaşmaz, kavga ederdi. Çoraptan bebek elbiseleri dikerdi.”

Ölmeyi nereden çıkardın’

CANSEL Eroğlu’nun bilgisayarını ve cep telefonunu inceleyen polis, Cansel’in bir hafta önce internet üzerindeki sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki kişisel sayfasına ve sohbet programı MSN’deki kişisel ileti bölümüne ‘Ölmek istiyorum’ notu yazdığını belirledi.

Arkadaşlarına söylemiş

Cansel’in MSN’de, ‘Ölmek istiyorum’ iletisini gören bazı arkadaşlarıyla bu konu üzerine yazıştığı da görüldü. Arkadaşlarının ‘Kızım manyak mısın? Ölmeyi de nerden çıkardın?’ sözlerine karşılık, ‘Bu hayattan kurtulmak istiyorum. Çekip gitmek istiyorum’ diye yazdığı belirlendi. Başka arkadaşı ile de yazışan Cansel’in son olarak, ‘Benim artık ölme zamanım geldi. Bu hayatın yükünden kurtulacağım’ yazdığı belirlendi.