BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,77
HABER /  GÜNCEL

Ufuk Özkan'a ne oldu, hastalığı ne? Ufuk Özkan kanser mi oldu, gerçek ortaya çıktı

Geniş Aile dizisi ile bir döneme adını yazdıran, birçok filmde rol alan ve program sunan oyuncu Ufuk Özkan, son günlerde ciddi sağlık sorunları yaşıyor. Geçen sene 3. derece siroz teşhisi konan ve tedavi görmeye başlayan Ufuk Özkan karaciğer nakli beklediğini duyurdu. Peki Ufuk Özkan'a ne oldu, hastalığı ne?

Abone ol

Geniş Aile dizisinde Cevahir karakteri ile büyük beğeni toplayan, birçok programı sunan sempatik oyuncu Ufuk Özkan karaciğer nakli beklediğini ve sağlık sorunları yaşadığını açıkladı. Ufuk Özkan'a geçen yıl 3. derece siroz teşhisi konulmuştu. Bu üzücü gelişme sonrasında Ufuk Özkan'ın hayatı da merak edildi. 48 yaşında olan Ufuk Özcan aslen Almanya doğumlu. Nazan Güneş Özkan ile evli olan Ufuk Özcan geçen yıl eşinden anlaşmalı boşanmıştı.

Ufuk Özkan'a ne oldu?

Ufuk Özkan’a geçtiğimiz yıl 3. derece siroz teşhisi konulmuştu. Siroz hastalığının Kadavradan organ nakli için sıraya giren oyuncuyla ilgili doktorlarının, “9 ile 12 ay arası ömrünüz kaldı. Nakil olmanız gerekiyor” dediği öğrenildi. Oyuncu ve sunucu Ufuk Özkan canlandıracağı rol için diyete girdi. Diyetle 17'ye yakın kilo veren Ufuk Özkan'ın bağışıklık sistemi çöktü. 

Ufuk Özkan, verdiği fazla kiloların nedeninin ise yanlış bir diyet programı (Hollywood diyeti) olduğunu dile getirdi. Ünlü oyuncu, uyguladığı yanlış diyet sonucu beklediğinden daha fazla kilo vermiş ve bağışıklık sistemi çökmüştü.

Basında çıkan haberler üzerine ünlü oyuncudan açıklama geldi. Ünlü oyuncu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bugün sağlığım hakkında çıkan haberler ile ilgili sizlere bi açıklama yapmak istiyorum. Bir süredir karaciğerim ile ilgili problemler yaşıyorum. Organ nakli gerekliliği ihtimaline karşı da tabii ki uzman doktorlar tarafından durumum gözlem altında, kontrollerim düzenli olarak yapılıyor.

 Gelişebilecek süreçler ile ilgili önceden görüşmeler yapılıyor. Sevenlerimden endişe dolu mesajlar aldım ve çok üzüldüm. Hayat bizleri hastalıklarla beraber yaşamayı öğrenmek zorunda bırakıyor. Ama yaşadığım bu süreçlerin hiçbir zaman işimi etkilemesine izin vermedim.

Bugünden sonra da Allah’ın izniyle böyle bir niyetim yok, en kısa zamanda yeni dizi ve filmlerle huzurunuza çıkacağım. Tüm sevgi dolu dua dolu mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Saygı ve sevgilerimle, Ufuk Özkan (abiniz, kardeşiniz). İyi ki varsınız.

UFUK ÖZKAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?
Ufuk Özkan 11 Nisan 1975 tarihinde Almanya’da dünyaya geldi. Çerkes asıllı oyuncunun annesi Of, Trabzonlu, babası ise Samsun'un Tekkeköy ilçesindendir.

Almanya'da doğup büyüyen Ufuk Özkan, 12 yaşında ailesi ile birlikte Türkiye'ye kesin dönüş yaptıktan sonra Türkçeyi iyi konuşamaması nedeniyle öğretimine 8. sınıf yerine 5. sınıftan devam etti. Samsun Belediye Ortaokulu’ndan mezun olan Özkan, Samsun Belediye Konservatuvarı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden (2001) mezun oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda oyuncu olarak çalışan Ufuk Özkan, Tiyatro Kılçık ile 3 yıl kabare tiyatrosu yaptı. 2003 yılında BKM yapımı olan "Ölümsüz Aşk" dizisinde başrolde yer aldı. Asuman Dabak Tiyatrosu'nda da oyunculuk yaptı.

2009-2011 yılları arasında yayımlanan "Geniş Aile" dizisinde "Cevahir" karakterini canlandırdı ve bu diziden sonra tanınırlığı daha çok arttı. 2005 yılında evlendiği Nazan Güneş'ten 2 Ağustos 2022 tarihinde boşanan Ufuk Özkan’ın Eren adında bir oğlu vardır.

Kardeşi Umut Özkan da kendisi gibi oyuncu olan Ufuk Özkan, 2005 yılında evlendiği Anadolu Ateşi dansçılarından Nazan Güneş ile de geçen yıl anlaşmalı olarak boşandı.