BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.383,57
HABER /  GÜNCEL

Türkiyeye doping haber!

Türkiye bu haberle biraz olsun rahatlayacak. Çünkü Avrupa Yatırım Bankası'ndan büyük bir miktar para gelecek.

Abone ol

Avrupa Yatırım Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre,  bankanın 24,5 milyar Euro'luk kriz paketinden Türkiye'nin 2.2 milyar Euro alacak.

Dünya kalkınma bankaları başkanları, yaptıkları ortak açıklamada Orta ve Doğu Avrupa'nın ekonomik krizden etkilenen banka ve şirketlere 24.5 milyar Euro (31.2 milyar dolar) kredi vereceklerini açıkladılar.

Dünya Bankası, Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası (EBRD) ve Avrupa Yatırım Bankası'nın (EIB) iki yıl sürecek program kapsamında  bölgede faaliyet gösteren bankalara ve küçük orta ölçekli şirketlere hızlı ve büyük ölçekli finansman ve sermaye desteği sağlanacağı  belirtildi.

EIB Başkanı Philippe Maystadt, "Bu plan sayesinde ekonomik krizden etkilenen bölge ülkelerinde reel ekonominin bankalar üzerinden  kaynaklara ulaşması hızlanacak" dedi.

Kaynakların bölgede faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli şirketlere kullandırılması  amacıyla yerel bankalara verilmesi planlanıyor. Maystadt, AB'ye yeni üye olan Doğu Avrupa ülkelerine 4.4 milyar Euro, Batı Balkanlar'a 1.9 milyar Euro ve Türkiye'ye 2.2 milyar Euro'nun  sağlanacağını belirtti.