BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yüzsüz hırsızdan acıklı mektup!

Yunan Büyükelçisi'nin evine girdi. Yakalandı. O kadar rahattı ki "birkaç ay yatar çıkarım" dedi. Ama beklediği gibi olmadı.

Abone ol

Evine girdiği Yunan Büyükelçiliği ataşesine tekme atan hırsız, gasp suçundan ceza alınca polise sitem dolu bir mektup yazdı: "Ocağımı söndürdünüz."

Yunan Büyükelçiliği'nde idari işlerden sorumlu ataşenin Çankaya Birlik Mahallesi'ndeki evine geçtiğimiz yılın haziran ayında üç hırsız girdi.

Daireden para ve mücevher alan hırsızlar kaçarken ataşe uyandı. Hırsızlardan ikisi kaçmayı başardı. Karşısında ataşeyi gören Sultan D. ise tekme atarak kaçmayı başardı.

Olay polise intikal edince üç kişi gözaltına alındı. Üzerinden ataşeye ait para ve mücevher çıkan zanlılar, polise, "Birkaç ay yatar çıkarız. Sonra yine karşılaşırız." demeyi de ihmal etmedi.

Yunan ataşe, ifadesinde Sultan D.'nin kendisini tekmelediğini anlattı. Darp edildiğine dair de Adli Tıp'tan rapor aldı. Zanlılardan ikisi hırsızlık suçundan tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Sultan D. ise gasptan da yargılanıp, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Birkaç ay ceza alacağını düşünen azılı hırsız, karar sonrası düşüp bayıldı. Daha önce 95 hırsızlık olayından kaydı bulunan Sultan D. gönderildiği cezaevinden polise mektup sitem dolu bir mektup yazdı: "Ocağımı söndürdünüz. Ben defalarca ev soydum, ancak kısa süre yatıp çıktım. Bir tekme attım, ömrüm çürüdü. Beni mahvettiniz."