BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  EKONOMİ

Güler Sabancı, kriz rotasını anlattı

Dünyayı sarsan mali kriz döneminde Sabancı holding neler yapacak? Güler Sabancı, 2009 yılı için planlarını anlattı.

Abone ol

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, yıl sonunda rekabetten göreceli olarak daha iyi durumda olacaklarına inandığını belirterek, ''2009 gibi bir yılda sadece birkaç alanda büyüme hedefimiz var. Diğer işlerimizi koruma, nakit yönetimi ve likit kalma hedefimizdir'' dedi.

Güler Sabancı, CNBC Europe kanalında yayımlanan ''The Leaders'' programına konuk oldu. Sabancı ile Simon Hobbs'un yaptığı röportajda, Sabancı'nın iş yaşamı, liderlik özellikleri ve sosyal sorumluluk çalışmaları ele alındı.

''Güler Sabancı'nın, topluluğun gelirlerini 4 yılda 2 katına çıkardığı ve Türkiye'nin en göze çarpan kadın portrelerinden biri olduğu'' anonsuyla başlayan röportajda Sabancı, ''liderlik yönü'' ile ilgili soruları, ''Karşılıklı görüş alışverişinde bulunurum. İletişim kurarım. Emir vermem. Birlikte çalıştığım arkadaşlarla karşılıklı görüşerek, hemfikir olduğumuz bir noktaya geliriz. Böylece uygulama daha da kolaylaşır'' şeklinde yanıtladı.

İş hayatına başladığı ilk 4-5 yılın çok zor yıllar olduğunu, bir krizi yönettiklerini, ancak çok şey de öğrendiklerini ifade eden Sabancı, bu süreçte iş hayatındaki en büyük başarının, doğru insanı doğru işe, doğru zamanda seçmek olduğunu fark ettiklerini, bunu yapmak için insanın isteklerini, güçlü ve zayıf yönlerini iyi anlamak gerektiğini anlattı.

Sabancı, başarılı bir ortaklığın sırrını ise, ''Nereye ulaşmak istediğinizi ve oraya en kısa sürede nasıl ulaşacağınızı bilmeniz gerek. Eğer tarafların uzun vadeli stratejileri aynı yönde ve taraflar o ortaklığa yapacakları katkı konusunda açık ve net iseler, ortaklıklar o zaman başarılı olur'' şeklinde açıkladı.

AB konusuna verdiği destek ile ilgili olarak Sabancı, ''Türkiye'nin uzun vadeli konumu AB ile beraberdir. AB'nin bir parçası olmak, Türkiye için bir devrim değil evrimdir'' değerlendirmesinde bulundu.

Güler Sabancı, merhum Sakıp Sabancı'nın kariyerine katkısı ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

''Sakıp amcam benim patronum ve mentorumdu. Dolayısıyla benim güçlü yönlerimi ve yeteneklerimi bilirdi. Verdiği projelerle beni test ederdi. Ayrıca, o yaşlarda kendiniz hakkında az şey biliyorsunuz. Onun gibi biri sizi gözlemliyor, analiz ediyor ve size kendiniz hakkında çok şey öğretiyor.''