BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  GÜNCEL

Karayalçından işadamlarına ziyaret

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Karayalçın, Ankara Sanayi Odsu başkanını ziyaret etti. Gündemde ekonomi vardı.

Abone ol

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir'i ziyaret etti.

Karayalçın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Ankara'nın sanayi alanında gösterdiği atılımdan mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''Eski ASO Başkanı Zafer Çağlayan'ı Sanayi Bakanı olarak görmek tesadüf olmasa gerek. Bu, Ankara'nın sanayideki atılımının göstergesidir'' dedi.

Sanayi ve ticaretin güçlü olduğu Ankara'dan finans merkezlerinin başka bir şehre taşınmasının düşünülemeyeceğini kaydeden Karayalçın, bunun bir siyasi mesele değil, Ankara sorunu olduğunu, kent halkının buna hep birlikte karşı çıkması gerektiğini ifade etti.

Özdebir de başkentin son yıllarda sanayi alanında ciddi atılımlar yaptığını, Türkiye'nin ikinci büyük sanayi şehri haline geldiğini belirtti.

Sanayileşmenin düzenli ve planlı olması gerektiğini kaydeden Özdebir, geçmişte sanayileşmenin düzensiz yapılmasının, tarım alanları ve çevre açısından sakıncalı sonuçlar doğurduğunu söyledi.

Özdebir, Ankara'nın bugün sanayinin yanı sıra AR-GE yatırımları açısından da Türkiye'nin ikinci büyük şehri olduğunu belirterek, ''Ankara, memur şehrinden ziyade sanayi, üniversite, sağlık kenti olma yolunda ilerlemekte. Bu ilerlemenin yerel yönetimlerle planlı bir şekilde yönlendirilmesi gerekmekte. Sayın Karayalçınla da yaptığımız görüşmede de bu konuda mutabakat halinde olduğumuzu görmekten de mutluluk duydum'' diye konuştu.

Karayalçın'ın, ASO'nun yeni binasıyla ilgili, ''Bu binanın mimarının, Atatürk Bulvarı üzerindeki alt geçidin bir gün kapatılabileceğini düşünerek binayı tasarladığı doğru mu?''sorusu üzerine Özdebir, mimarın ''belediye başkanı olsaydım alt geçidi kapatır, sanayi müzesi yapardım'' dediğini aktardı.