BIST 10.260
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.404,61
HABER /  GÜNCEL

Askerden Kürtçe açıklaması

DTP lideri Ahmet Türk, grup toplantısında Kürtçe konuşma yapmıştı, TRT 3 yayını kesmişti. Genelkurmay'dan bu konuya ilişkin açıklama geldi.

Abone ol

Geçtiğimiz Salı günü DTP lideri Ahmet Türk, Meclis Grup Toplantısı'nda Kürtçe konuşma yapmış, TRT 3 de yayını kesmişti.

Bugün Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, TBMM çatısı altında Kırmançi lehçesiyle konuşulmasına ilişkin bir soru üzerine, ''Herkesin anayasa ve yasalara uygun şekilde hareket etmesi gerekir. Hukuk devletinde yasalara aykırı hareket edenler karşısında yargının harekete geçmesi de doğal bir husustur'' dedi.

Gürak, TRT 6'nın Kürtçe yayın yapması ile ilgili soruya da ''Üniter devlet ve ulus devlet yapısına zarar vermeyecek tedbirleri de göz önüne almak kaydıyla devlet kültürel alanda bazı açılımlarda bulunabilir'' yanıtını verdi.

20 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak ayrıca, 13 Şubat 2009'da Sinat-Haftanin bölgesinde bir araya gelen 20-25'er kişilik 2 terörist grup arasında yaşanan çatışmada, gruplardan birinden kaçan 3 teröristin diğer grup tarafından yakalanarak infaz edilmesi üzerine iki grup arasında yeniden çıkan çatışma sonucu 20 kadar teröristin öldüğü, 20 teröristin ise yaralandığının farklı kaynaklardan öğrenildiğini bildirdi.

Tuğgeneral Gürak, benzer bir olayın bu hafta içinde Mahmur kampındaki teröristler arasında da yaşandığı bilgisinin alındığını söyledi.