BIST 10.240
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.406,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Vanda Doğana vurdu

Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan ile olan kavgasını miting meydanlarına taşıyor. Yine mitingde hedefinde o vardı ve bakın neler söyledi;

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'de basın özgürlüğü, fikir özgürlüğü vardır ve her geçen gün daha da gelişmektedir. Herkes fikirlerini hak, hukuk içinde özgürce açıklayabilir ama kimse iftira atmaz, atmamalıdır. Yalan yazma özgürlüğüne sahip değildir'' dedi.

Erdoğan, Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Van'ı ''Doğu'nun yıldızı, dünya markası bir kent'' yapacaklarını söyledi.

ÖNCE BAYKAL'I ELEŞTİRDİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, AK Parti'nin meydan mitinglerini eleştirdiğini belirten Erdoğan, ''Diyor ki 'bu iletişim yolu eskide kaldı'. ABD seçimlerini demek ki hiç izlememiş. 'Bunlar duygusal ortamlar' diyor. Sosyal demokrasinin geldiği son noktaya bak Allah aşkına... Bu mudur sosyallik, bu mudur demokrasi anlayışı, bu mudur halkçılık?'' diye sordu.

BİDON KAFALIDAN FARKI NE?

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Halktan uzak olanın halkçı olması mümkün mü? Cumhura saygısı olmayanın Cumhuriyetçi olması mümkün müdür? Bu zihniyetin millete 'bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam' diyenlerden farkı nedir? 6.5 yıldır tekrar ediyorum, bunlar Ankara'ya mahkum, halktan kopuk, halkın diliyle konuşmuyorlar. Bunlar 'sırça köşklerden çıkmıyor' diyorum. "

AYDIN DOĞAN'A SERT SÖZLER

Deniz Baykal'ın ardından Erdoğan bu kez Aydın Doğan'ı miting meydanında yerden yere vurdu. Erdoğan, bir medya grubuna vergi cezası verildiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

''Şimdi vergi kaçırma suçundan ceza aldılar. Bu sefer her yerde 'Türkiye'de basın özgürlüğü yok' diyerek yaygara yapıyorlar. Benim eleştirilerimi de 'medyaya baskı' diye duyuruyorlar. Bugüne kadar acımasızca hükümete, şahsıma, aileme yönelik karalama kampanyaları yaptınız, hala yapıyorsunuz, iftiralar attınız. Hangi baskıyla karşılaştınız. Siz hakaret edeceksiniz, suçlayacaksınız, biz sizi eleştirmeyeceğiz, kendimizi savunmayacağız. Böyle bir demokrasi olur mu?"

YALAN YAZMA ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAZ

"Herkes fikirlerini hak, hukuk içinde özgürce açıklayabilir ama kimse iftira atmaz, atmamalıdır. Yalan yazma özgürlüğüne sahip değildir. Bu yandaş medya Türkiye'nin AB dönüşümlerine ayak uyduramıyor, AB normlarını hayata geçiremiyor, halkın iradesine dayanan demokrasiyi, demokratik iktidarları hazmedemiyor.''

Başbakan Erdoğan, eleştirilerini sürdürerek, ''Hükümetleri yönetmeye kendi menfaatleri için kullanmaya alışmışlar ancak AK Parti iktidarı bir avuç imtiyazlı zümrenin iktidarı değildir. Milletin iktidarıdır. Ancak bu milletin menfaatlerini korur. Basının kendini sorgulama vakti geldi de geçiyor bile'' diye konuştu.