BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,66
ALTIN 2.412,42
HABER /  POLİTİKA

Hüsamettin Cindoruk pişkin mi?

Hüsamettin Cindoruk zamanında Adnan Menderes'in avukatı oldu mu? Oğlu Aydın Menderes Cindoruk'a sert çıktı.

Abone ol

Türk siyasi tarihinin en önemli kırılma noktalarından birisi olan 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından idam edilen Demokrat Parti Genel Başkanı ve Başbakan Adnan Menderes'in avukatı olduğu iddia edilen Hüsamettin Cindoruk'un hiçbir zaman böyle bir görev üstlenmediği ortaya çıktı.

Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes, Hüsamettin Cindoruk'u bu konuda sert bir üslupla eleştirdi. Cindoruk'un kendini 'Adnan Menderes'in avukatı' olarak tanıtıldığı döneme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Aydın Menderes, bunun asılsız olduğunu söyledi.

Cindoruk'un hiçbir zaman babasının avukatlığını yapmadığını vurgulayan Menderes, "Zaman içerisinde Cindoruk kendisi Menderes'in avukatı olarak tanıtıldığı durumlarda sessiz kalmış, bunu tekzip etmemiş, adeta kendisinin böyle tanıtılmasında pişkince bir memnuniyet içerisinde gözükmüştür." dedi.

Menderes, Cindoruk'un 28 Şubat'a ilişkin değerlendirmelerini de eleştirdi ve bu konuda hedef saptırdığını kaydetti.

Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Aydın Menderes, 28 Şubat'ın aradan 100 yıllar geçse de Türkiye'de demokrasi ve hukuk devleti adına kara bir gün olarak hatırlanmaya devam edeceğini vurguladı.

28 Şubat'ın iyi kamufle edilmeye çalışılıp kitabına uydurulmak istendiğini anlatan Menderes, buna rağmen kamuoyunun 28 Şubatı aynen 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül gibi bir askeri müdahale, bir darbe olarak kabul ettiğini belirtti.

"Kamuoyu, halk böyle kabul ettikten sonra zaten tartışılacak bir yönünde kalmadı." diyen Menderes, "Çok yakın bir tarihte cereyan etti. Toplum, diğerleri gibi 28 Şubat'a da tepki duymuştur. Olumsuz bulmuştur. Daha önceki müdahalelere karşı tavır oluşturduysa ve özellikle bunu sandıkta ortaya koyduysa aynısı 3 kasım 2002 seçimlerinde cereyan etmiştir." dedi.