BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL

İzmire aba altından sopa gösteriliyor

İzmir'e merkezi hükümet kasıtlı olarak az yatırım mı yapıyor? Bütçeden az pay verilmesinin nedeni... Aziz Kocaoğlu isyanda.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''İzmir'e az yatırım yaparak, bütçeden az pay vererek, 'bize oy verin de yatırım yapacağız' diyerek aba altından sopa göstermenin, Türkiye'nin en özgür, en ileri kentini ve o kentin insanlarını tehdit etmenin hiçbir anlamı yoktur'' dedi.

CHP'nin Bornova Belediyesi başkan adayı Kamil Okyay Sındır'ın Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki seçim bürosunun açılışı nedeniyle toplanan kalabalığa hitap eden Aziz Kocaoğlu, hem Bornova Belediye Başkanlığı ve hem de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında kendisine verdikleri karşılıksız destek nedeniyle İzmirliler'e teşekkür etti.

Kocaoğlu, Bornova ilçesindeki Manavkuyu, Mansuroğlu ve Osmangazi mahallerinin, ilçe yapılan Bayraklı'ya bağlandığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

''Öyle hesap yaptılar ki, hem Bornova'yı hem de Bayraklı'yı alacaklar. Beni siyasette doğduğum yerde AK Parti'ye ezdirmeyeceksiniz. 'Aziz Kocaoğlu'nu evinde vurduk' dedirtmeyeceksiniz. Bunu sizden istiyorum. Bu, hayati önem taşıyor. Büyükşehir'i ve 21 metropol ilçenin 21'ini de, rehavete düşmezsek, çalışırsak, kapı kapı gezersek, görevimizi yaparsak, kazanma gücü, inancı ve iradesine sahibiz. Oylarımızı Büyükşehir'de yüzde 50'nin üzerine çıkardığımız an AK Parti'ye nasıl bir kent olduğumuzu, bu kentte nasıl insanların yaşadığını anlatacağız ve göstereceğiz.''

''AYRIMCILIK YAPMAYIN''

Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra çalıştığı 57 belediye başkanı arasında ayrım yapmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Ben nasıl 57 belediyeyi ayırmıyorsam, sayın başbakanın da 81 vilayeti ayırma hakkı yoktur. İzmir'e az yatırım yaparak, bütçeden az pay vererek, 'bize oy verin de yatırım yapacağız' diyerek aba altında sopa göstermenin, Türkiye'nin en özgür, en ileri kentini ve o kentin insanlarını tehdit etmenin hiç bir anlamı yoktur. Bu geri tepecek, biz geri teptireceğiz.

Eğer İzmir'i seviyorsanız, eğer 6-7 yıldır hizmet etmediyseniz bizi tehdit etmeyin, biz tehdite gelmeyiz. Ne vergi ödüyorsak, o vergiyi İzmir'in projelerine harcayın, sonra gelin deyin ki, '10 lira aldıysak 10 lira, 100 aldıysak 100 lira İzmir'e harcadık' deyin. Ama önce ayrımcılığı bırakın. 'Senden, ondan, benden' ayırımcılığını' bırakın. Yıllardır vermediğiniz hakkımızı verin. Sonra karşımıza gelin oy isteyin.''

Kocaoğlu, seçim bürosunu açtıktan sonra esnaf ziyaretinde bulundu.