BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Bülent Arınçtan yüzde 50 iddiası

Bülent Arınç oy çıtasını yükseltti. Uzun süredir sesi soluğu çıkmayan eski Meclis Başkanı Şanlıurfa'da ortaya çıktı.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve Ak Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, yerel seçimlerde AK Parti'nin hedefinin, yüzde 47 olan oy oranını en az yüzde 50'ye yükseltmek olduğunu söyledi.

Partisinin yerel seçim çalışmalarına katılmak üzere dün akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya gelen Bülent Arınç, Atatürk Spor Salonu'nda partililere hitap etti. Partililere kırmızı ve beyaz renkli karanfil atan Arınç, yanına gelen küçük bir partili çocuğu da sevdi.

"Biz geçtiğimiz seçimlerde 16 büyükşehir belediyesinin 12'sini, 57 il belediyesini, çok ilçe ve belde belediye başkanlığını kazandık." diyen Arınç, bunun çok büyük başarı olduğunu vurguladı. Arınç, şöyle devam etti: "Şimdi yüzde 47 olan oy oranlarını yüzde 50'ye çıkarmalıyız ve bunu başaracak güçteyiz. Halk bizim kaşımıza gözümüze bakarak oy vermez. Halk bizi seçiyor çünkü biz hizmet yaptık. Diğer partilerden ve geçmiş hükümetlerden farklı olarak halkımıza sürekli hizmet ettik."

AK Parti iktidarının görevde bulunduğu süreçte sürekli olarak hukuktan ve demokratikleşmeden yana olduğunu, bu kapsamda Anayasa'nın 40 maddesini değiştirdiklerini vurgulayan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz, Ak Parti olarak hukuktan, demokratikleşmeden yanayız. Bu konudaki en büyük adımlar bizim dönemde atıldı. Anayasanın 40 maddesini değiştirdik ve pek çok yasada değişiklik yaptık. Kadınlar üzerinde ayrımcılık yapanlara karşı göğsümüzü gere gere mücadele verdik. Kıyafeti, düşüncesi, inancı ne olursa olsun bütün kadınları kardeşimiz kabul ettik. Oraya buraya alınmayan horlanan insanlara kucağımızı açtık. Ben 5 yıl Meclis Başkanlığı yaptım. CHP'lilerden her gün soru önergesi geldi, çarşaflılar başörtülüler niye Meclis'e giriyor diye. Hepsini göğsümü gere gere cevapladım. Çünkü bütün kadınların başımızın üstünde yeri var. Bana bu konuda soru önergesi verenler bugün Deniz Baykal'ın çarşaf açılımından sonra çarşaflıya rozet takmaya başladı. Allah bize bunları gösterdi. Kıyafeti ne olursa olsun biz ayrımcılığa izin vermeyiz."

Yaklaşık bir saat boyunca partililere seslenen Arınç, seçimlerde AK Parti'li aday Oymak'ın seçimi kazanması için herkesin çalışmasını istedi. Konferansın ardından salondan ayrılan Arınç, bugün de sivil toplum örgütleriyle bir araya gelip, partisinin seçim bürolarının açılışını gerçekleştirecek.