BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,40
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin en ünlü deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu kalbine takılan stentle öldü

İSTANBUL Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti. Oğuz Gündoğdu, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili uyarıları ile kamuoyunda dikkat çekmişti. Oğuz Gündoğdu'nun ani ölümünün sebebi ise kalp rahatsızlığı için geçirdiği operasyon oldu.

Abone ol

İSTANBUL Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu'dan gelen haber bilim dünyasını yasa boğdu. Marmara Denizi'ndeki fay hattı araştırmaları ile bilinen Oğuz Gündoğdu, bu sabaha karşı fenalaşarak yaşamını yitirdi. 

Daha önce kalp ameliyatı olan ve kısa süre önce rutin kontrollerinde damar tıkanıklığı tespit edilen Oğuz Gündoğdu, dün Beylikdüzü'ndeki özel bir hastanede ameliyata alınıp kalbine stent takılmıştı. Dr. Oğuz Gündoğdu, bu sabaha karşı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Cenazesi cumartesi günü kalkıyor
Balıkesir'in Badırma İlçesi'nde 1947 yılında dünyaya gelen, yıllarca İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeliği yapan evli ve 1 çocuk babası Dr. Gündoğdu'nun cenazesinin yarın toprağa verilmesi bekleniyor.

İstanbul depremi uyarılarıyla biliniyordu
Gündoğdu özellikle, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili uyarıları ile kamuoyunda dikkat çekmişti: Gündoğdu, İstanbul depremi şiddetinin 7'nin üzerinde olabileceğini söylemişti. Gündoğdu, olası bir Marmara depreminde en çok etkilenecek yerin Kadıköy ve çevresi olacağını, Yeşilköy'den orta Marmara çukuruna kadar uzanan fayın 200 yılı aşkındır kırılmadığını ve bölgede kırılmadan bu kadar uzun süre kalan tek fayın bu olduğunu belirtmişti.

Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı konunusunda uzmanlığı ile tanınan, 1999 Gölcük Depremi sırasında aktif olarak sahada görev yapan Dr. Oğuz Gündoğdu, emekli olmasından sonra da, Mahalle Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanlığı yaparak, çeşitli sivil toplum örgütlerinin yaptığı toplantılara katılarak olası İstanbul depremine karşı bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyordu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ticarete atıldı! Çin ve İngiltere'den teklif aldı: Berdan Mardini tek gayesini açıkladı
Foto Galeri Ticarete atıldı! Çin ve İngiltere'den teklif aldı: Berdan Mardini tek gayesini açıkladı Galeriye Gözat