BIST 9.065
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,98
HABER /  POLİTİKA

Türkiye operasyonun neresinde olacak?

Rusya ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Suriye'ye olası bir operasyonda Türkiye bu operasyonun neresinde olacak sorusuna yanıt verdi.

Abone ol

İNTERNET HABER- Rusya'ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ziyareti öncesinde açıklama yaptı.

Erdoğan, 'Türkiye Suriye'ye operasyonun neresinde olacak?" sorusuna "Türkiye her tür koalisyonunun içinde olmaya hazır" yanıtını verdi.

PUTİN'İN AÇIKLAMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Erdoğan açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı:

"Suriye'de şehit edilmiş olan o yavrularımızın zaten bütün kamera çekimlerini dünya gördü, bizler de izledik. Dikkat ederseniz bir kurşun yarası ve ya kan değil, onların sadece kimyasal bombalarla öldürüldüğünü çok açık gördük. Tabii rejim şu anda bunu kabul ediyor. Rejim bunu biz yapmadık muhalifler yaptı diye bir kaçamak yapma gayreti içinde. ABD'nin bu konuda iddialı çıkışları var, bizim aynı şekilde. Sayın Putin'in son yaptığı açıklamalar da tavırlarının değişeceğini söyledi. Putin askeri müdahaleye karşıyız derken, kimyasal silah olması halinde taraftar olması çok enteresandır. Neticesi ölüm olan saldırıda ne kullanırsanız kullanın bize göre bu suçtur. Bu bir insanlık suçudur. Uçaklarla bombalara öldüreceksin suç olmayacak, kimyasalla öldüreceksen suç olacak. Bir defa öldürmek suç mu değil mi buraya bakmak lazım. Kimyasal olan daha vahşi diyebilirsiniz, olabilir. Vahşet noktasına girerseniz uçaklardan bombalayarak öldürmek çok daha vahşi olabilir. 100 bin kişinin ölldürülmesine suçl değildir diyeceksiniz, 1000 kişinin öldürülmesi suçtur, kimyasal ispatlanırsa BM'nin yanında oluruz diyeceksiniz. Bana çok tuhaf geliyor bu."

HER TÜRLÜ KOALİSYON İÇİNDE OLMAYA HAZIRIZ

ABD'nin kongre kararı Suriye'ye zaman kazandırıyor diye düşünüyor musunuz sorusuna "Biz şu anda her türlü koalisyonun içersinde yer almaya hazır olduğumuzu söyledik. Sayın Obama'nın bunu kongreye götürmesi olayı kendi iç siyasi kararı olarak değerlendirilebilir. Kendine olan güveninden de kaynaklanbilir" dedi.