BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Putin'den son dakika Suriye açıklaması

Rusya'dan savaş hazırlığındaki ülkelere uyarı geldi. Rusya devlet başkanı BM kararı olmazsa bunu saldırı sayacaklarını söyledi.

Abone ol

İNTERNET HABER - ABD savaş hazırlığı yaparken, Suriye'nin arkasında duran Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Batılı ülkelere Suriye'ye tek yanlı müdahaleye kalkıştıkları uyarısında bulundu.

Putin'in, yarın St Petersburg'da başlayacak G20 zirvesi öncesi AP haber ajansı ve yerel bir televizyon kanalına verdiği mülakat Suriye planlarını sarsacak nitelikti.

Zira Putin ABD ve müttefiklerinin Suriye konusunda Birleşmiş Milletler'in onayını almaları gerektiğini, aksi halde, herhangi bir askeri müdahalenin "saldırı" niteliği taşıyacağını söyledi.

KİMYASAL SİLAH GÜLÜNÇ

Vladimir Putin, ülkesinin müttefiki olan Suriye'nin Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın isyancılara karşı ilerleme kaydettiği bir dönemde kimyasal silah kullanması ihtimalini "gülünç" bulduğunu söyledi.

Putin, Suriye hükümetinin kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığı konusunda tüm şüphelerin giderilmesi halinde BM'nin onaylayacağı bir askeri saldırıyı destekleyecekleri görüşünü gözardı etmedi.

KANIT VARSA BM'YE SUNUN

Putin, "Kimyasal silah kullanıldığına ve bunu (Suriye) ordusunun yaptığına ilişkin kanıt varsa...o zaman bu kanıt BM Güvenlik Konseyi'ne sunulmalıdır. ve ikna edici olmalıdır" diye konuştu.

SURİYE'YE S300 VERDİK İTİRAFI

Vladimir Putin, Rusya'nın S300 füze sistemlerinin kimi parçalarını Suriye'ye gönderdiğini, ancak bu teslimatın şimdilik "askıya alındığını" belirtti.

Putin Amerika'nın BM kararı olmadan harekete geçmesi karşısında Rusya'nın ne yapacağını konuşmak için henüz erken olduğu görüşünü dile getirdi.


ABD Senatosu'dan müdahaleye gün sınırı

Senato Dış İlişkiler Komitesi, Obama'nın Kongre'ye gönderdiği taleple ilgili olarak yeni bir tasarı metni hazırladı.

abd-suriye-savaşi-siniri.jpg

Suriye'de halk panikle stok yapıyor

Esad'ın kimyasal silah katliamının bedelini Suriye halkı ödüyor. Savaş sesleri arasında kalan halk panik içinde stok yapıyor.

suriye-halki-savaş-stoğu-yapiyor.jpg