BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Senato'dan müdahaleye gün sınırı

Senato Dış İlişkiler Komitesi, Obama'nın Kongre'ye gönderdiği taleple ilgili olarak yeni bir tasarı metni hazırladı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Senato Dış İlişkiler Komitesi, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye rejimine yönelik askeri güç kullanma yetkisine 90 gün sınırı getirmeye hazırlanıyor.

60+30 GÜN

Buna göre, Suriye'ye yönelik askeri eyleme 60 gün sınırı getirildi, ancak Kongre'nin karşı çıkan olmazsa, 30 gün daha süreyi uzatabilme hakkı bulunacak. Yani toplamda Obama'nın askeri güç kullanmak için 90 günü olacak.

SURİYE'YE ABD ASKERİ GÖNDERİLMESİ YASAK

Bunun yanında tasarı, Suriye'ye herhangi bir Amerikan askerinin gönderilmesini de yasaklıyor. 

Tasarının, komite tarafından bugün oylanması bekleniyor. Eğer tasarı kabul edilirse, Senato Genel Kurul'una gelecek hafta oylamaya sunulacak.

ABD Kongresi'nin Senato kanadının Dış İlişkiler Komitesi'nde, ABD’nin Suriye rejimine yönelik askeri güç kullanma talebi tartışıldı.

DİĞER REJİMLERİ CESARETLENDİRİR

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Suriye rejiminin kimyasal silah kullanmasına yanıt vermek gerektiğini belirterek, "Bu normların zayıflatılması, kimyasal silah elde etme veya kullanma noktasında diğer rejimleri cesaretlendirebilir. Eylemsizlik, İran'ın nükleer silah edinmesini önlemek de dahil ABD'nin diğer güvenlik taahhütlerine yönelik kredibilitesinin de altını kazır. ABD'nin sözlerinin anlamı olmalı. Bu, dış ilişkilerde, uluslararası ve müttefiklik taahhütlerinde hayati bir değerdir" dedi.

VİCDANI OLAN HERKESİN KIRMIZI ÇİZGİSİ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye rejimine karşı askeri güç kullanılmasıyla ilgili "Bazıları burada Başkan Obama'nın kırmızı çizgilerinin konuşulduğunu iddia ediyor. Bu yanlış. Bu tartışma, dünyanın, insanlığın kırmızı çizgileriyle ilgili. Vicdanı olan herkesin kırmızı çizgisi. Bu aynı zamanda bu Kongre'nin kırmızı çizgisi. Kongre olarak sizler Kimyasal Silahlar Konvansiyonu'nu imzaladınız, Kongre olarak siz, Suriye'nin kimyasal silahlarının Ortadoğu ve ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarına tehdit oluşturduğu ifadesini içeren Suriye'nin Sorumlu Tutulması Tasarısı'nı onayladınız" dedi.