BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Gül 40 yıllık dostunu anlattı!

Cumhurbaşkanı Gül, 40 yıllık dostum dediği Erdoğan'ı Usta'nın Hikayesi'nde anlattı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Beyaz TV'de yayınlanan Usta'nın Hikayesi adlı belgeselin hiç şüphesiz en önemli konuğu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Başbakan Erdoğan ile olan arkadaşlığını, mahalle arkadaşlığı olmadığını, 40 yıllık bir mücadeleye dayandığını anlatan Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan'ın daha uzun yıllar ülkeye hizmet edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Usta'nın Hikayesi" adlı belgeselde yol ve dava arkadaşı Erdoğan'ı anlatırken; kararlı, cesur ve aynı zamanda çok yufka yürekli bir insan olduğunu söyledi. Erdoğan ile olan dostluğunun 40 yıl öncesine dayandığını anlatan Cumhurbaşkanı, arkadaşlıklarının mahalle arkadaşlığı olmadığını söyledi, aralarındaki ilişkiyi tarif ederken dava arkadaşlığı ifadesini kullandı. Gül, kendileri için dönüm noktasının ise AK Parti'nin kuruluşu olduğunu söyledi. İşte Gül'ün o sözleri;

"Öğrencilik yıllarımızdaki mücadelelerimiz, faaliyetlerimiz artık unutuldu. Şu bir gerçek ki gerek Fazilet gerekse Refah Partisi 'nde benim milletvekili olarak Tayyip Bey 'in de belediye başkanlığı döneminde yaptıkları dikkat çekti. Asıl AK Parti 'yi kurmamız ve iktidara taşımamız hiç unutulmayacak bir olaydır. Türkiye 'nin son 15 yıldaki siyasi tarihine beraber yaptık. Onun için sadece bir olayı anlatırsın derseniz olayın içinden çıkamam. O kadar çok cesur adımlar attık ki hangisini sorsanız doğrusu çok zorlanırım."

AİLE DOSTLUKLARI

Başarılarının temelinde AK Parti'nin kuruluşu olduğunu ve milletin huzuruna çıktıklarını söyleyen Gül, Erdoğan'a başbakan olması gerektiğini kendisinin söylediğini, sonraki süreçte ise köklü reformlara imza attıklarını söyledi. Gül, yakınlıklarını anlatırken "Benim çocuklarım onun çocukları, onun çocukları da benim çocuklarım gibi severiz." ifadesini kullandı.

"DAHA UZUN YILLAR HİZMET EDER"

2002 yılında Erdoğan'ın yaşadığı sıkıntıları hep birlikte yaşadıklarını söyleyen Gül, Erdoğan'ın insanlarla sıcak ilişkiler kuran bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Erdoğan'ın daha uzun yıllar millete hizmet edeceğini de ifade eden Gül, Cumhurbaşkanlığı döneminde de birlikte çok önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

01.20130904013132.jpg

7901.20130904013146.jpg