BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Erdoğan Putin ile kısa görüşecek çünkü...

Başbakan Erdoğan, Rusya'da düzenlenecek G-20 Zirvesi'nde ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceğini söyledi.

Abone ol

İNTERNET HABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi'ne katılmak için Rusya'nın St. Petersgburg kentine hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıda yapacağı ikili görüşmelerde Suriye'de kimyasal silah kullanımına ilişkin bilgilerin paylaşıp paylaşmayacağına dair soru üzerine şöyle konuştu:

"Benim sürekli ifade ettiğim şu: Orada şehit edilmiş, katledilmiş o yavrularımızın zaten tüm kamera çekimlerini dünya gördü. Bizler de izledik. Oralarda dikkat ederseniz bir kurşun yarası veyahutta kan, bunları değil onların sadece sararmış, kimyasal bombalarla, onların şehit edildiğini ve kimyasal silahlarla öldürüldüğünü çok açık net zaten orada görüyorsunuz."

OBAMA İLE DE PUTİN İLE DE GÖRÜŞECEK

ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile ikili görüşme yapıp yapmayacağı sorusuna Erdoğan, "Sayın Obama'nın yarın açılışta bulunup, ayrılacağına dair bir haber geldi. Ama buna rağmen kısa da olsa bir görüşme yapma imkanımız olacak. Aynı şekilde Putin orada gelen bütün ülkelerle görüşmeler yapacaktır, ev sahibidir. Sayın Putin ile de görüşmemiz olacak" yanıtını verdi.

PUTİN İLE GÖRÜŞME KISA SÜRECEK ÇÜNKÜ

Erdoğan, toplantı farklı bir ülkede gerçekleşse Putin ile daha uzun süre görüşebileceklerine işaret ederek, "Kendi ev sahipliğinde olduğu için de bütün ülkelerle, kendi dışında 19 ülkeyle de görüşmeler yaptığı için belki daha kısa olabilir. Fakat bizim konumumuz farklı. Çünkü biz şu anda özellikle Suriye konusunda, 911 kilometre sınıra sahip ve burada belli sıkıntıları yaşayan bir ülke olmamız hasebiyle öyle zannediyorum ki bu görüşmeyi iyi değerlendiririz" diye konuştu.


Putin Erdoğan ile 'ayak üstü' görüşecek

Rus lider, “Sınırlı operasyon yetmez” diyerek Suriye lideri Beşar Esad’ın devrilmesini isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da ikili görüşme programına dahil etmedi. Kremlin Sarayı dış politika danışmanı Yuriy Uşakov, Erdoğan’a protokolde sadece “ayaküstü temas” olarak tarif edilen bölümde yer ayrılacağını açıkladı.

HABERİN DEVAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ...

putin-erdoğan.jpg