BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.437,48
HABER /  DÜNYA

Yeni sistemin detaylarını anlattı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni sınav sistemine ilişkin, “Bu yıl 8. sınıflarda uygulanacak. Önümüzdeki yıldan itibaren 6 ve 7’nci sınıfl...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni sınav sistemine ilişkin, “Bu yıl 8. sınıflarda uygulanacak. Önümüzdeki yıldan itibaren 6 ve 7’nci sınıflara uygulanacak” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Avcı, Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş sistemi toplantısına katıldı. Avcı, açıklamalardan sonra sistemle ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Avcı, yeni sistemde sıralamanın nasıl olacağı sorusuna, alınan notların yerleştirmeye esas teşkil edeceğini söyleyerek, “Özellikle bazı illerimizde özel takviye yöntemleri geliştiriyoruz. Çocuklarımızın hepsini aynı koşullarda yetişmesi için bu sistem bir bütün” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN AÇIĞI OLAN İLLERE ÖNCELİK
Avcı, öğretmen eksiği olan illere öncelik verdiğini açıklayarak, “Öğretmenlerimizi, öğretmen açığı olan ilerimize yönlendirmek istiyoruz. Hem branş dalında hem illere dağılımda kontenjanları yeni sistemi göz önüne alarak yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Yeni sistemin özel okulları kapsayıp kapsamayacağı sorusuna ise, özel okullar için düzenleme yapabilecekleri sinyalini verdi.
Özel Okullar Genel Müdürü Mehmet Küçük, 2008 yılına kadar özel okulların kendi sınavlarını yapma hakkı tanındığını belirterek, 2008 yılından itibaren SBS sınavına göre öğrenci aldıklarını belirtti. Küçük, “Ek bir sınav yapılmıyordu. Bu sistemde de ek bir sınav düşünülmüyor” diye konuştu.

"TÜM SINAVLARI GÜVENLİ HALE GETİRMEK İSTİYORUZ"
8. sınıflarda merkezi sınav uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna Avcı, yeni bir sınav sistemi icat etmediklerini altını çizerek, “Bu yıl 8. sınıflarda uygulanacak. Önümüzdeki yıldan itibaren 6 ve 7’nci sınıflara uygulanacak. Okullarda yapılan tüm sınavları güvenli hale getirmek istiyoruz” dedi.
Avcı, bazı öğrencilerin din dersini almadığını ve bu öğrenciler için sosyal bilgiler dersinden soruların sorulabileceğini söyledi.
Avcı, sistemin öğretmen ve öğrenciyi kontrol amacı da taşıdığını belirterek, yazılı sınavların kontrol mekanizmasını sağlayacağını belirtti.
Liselerdeki farkların nasıl giderileceği sorusuna Avcı, dünyada bu tür sorunların olduğunu ifade etti. Avcı, “Okullarımızı birinci sınıf, ikinci sınıf diye tanımlamak çok yanlış. Biz meslek okullarımızı da aynı şekilde en üst seviyeye taşımaya çalışıyoruz” diye konuştu.
(İHA)