BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.438,76
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın ağzından Karayılan ve Bayık

PKK'nın şu anda tepe isimleri olan Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan'ı 1999 yılında Abdullah Öcalan bakın nasıl tanımlamış;

Abone ol

İNTERNET HABER - Terör örgütünün yeni lideri Cemil Bayık son dönemde yaptığı açıklamalar ile gündemde. Eylül ayı kader ayı olacak diyen Bayık sürekli tehditler savuruyor.

İran yanlısı olmakla itham edilen Cemil Bayık'ı son olarak Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan kendisine karşı suikast düzenlemekle suçlamıştı.

Murat Karayılan'ı devirdiği iddiaları da olan Bayık nasıl biri? 1999 yılında Abdullah Öcalan şu anda PKK'nın yönetici kadrosunda olanları bakın nasıl anlatmış;

Cemil Bayık: Askeri ve pratik alanda zayıftır. Bana bağlıdır. Birey olarak çok öne çıkarsa genelde perspektif verebilir dar bir sahada pratikleşmesi zayıftır.

Genelde cephe gerisinde kalır. Eğitimlerde yararlı olur. Savaş içerisine girmez. 92’de bir mağarada 17 kadroyu yaralı oldukları ve ele geçmemeleri için karargahta da 13 kadroyu ise disiplini sağlamak için öldürmüştür. Bu yüzden yoğun yoğun eleştirileri alıyor.

Murat Karayılan: Suruç Gedikli köyündendir. Eski kaçakçıdır. Becerisi huduttaki mayınları sökmedir. Çok cesurdur.

Başlangıçta grupların sınırdan geçirilmesi ile halkla ilişkileri iyidir. Son dönemde değerlendirmeleri güçlendi. Olgundur. Köylü özelliklere hakimdir. Son Botan’daki operasyonlarda 1998’deki savaş tarzı çok sayıda kadronun yitirilmesine neden oldu.

Derin bir askeri anlayışı yoktur
. Saygınlığı var. Kayıplardan ders çıkarır. Dürüsttür. Yakalanmamdan yıkılmazsa patlama yapabilir.

Duran Kalkan: Pratik alanda güçsüz, eğitim ve ideolojik söylemde güçlüdür. Yaşam gücü ve eğitimlerde çok başarılıdır.

Ali Haydar Kaytan: İdeolojik yanı ve yorum kabiliyeti çok güçlüdür. Örgütlemede oldukça dağınıktır. Kararlıdır.

Cesareti vardır. Korku nedir bilmez. Her an ölüme yatabilir. Pratiksel bir usta olarak toparlanma sağlayamaz. Cemil Bayık’a yakındır.

Mustafa Karasu: Uzun süre cezaevinde kalmış sorumluluklar almıştır. Kırsala çıktığında iradesiz bir görünüm çizdi. 12 yıldır pratiğini geliştirdiğini gördüm. Bundan sonra daha pratik katkıları olur.

Dürüst ve bağlıdır. Pratiğini geliştirirse ileride iyi seviyeye gelebilir. Mehmet Şener'in üzerinden yükselmiştir.