BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,03
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Türkiye LGS birinciliğiyle Ankara'yı gururlandırdı başarısını düzenli çalışmaya bağlı

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

TÜRKİYE LGS birinciliği koltuğuna 181 kişiyle birlikte oturan Muhammet Enes Ünal, sınava düzenli ve öğretmenlerinin tavsiyesine uyarak çalıştığını belirtti. İmam hatip lisesi öğrencisi Ünal'ın gururlu annesi oğlunun çok sayıda da kitap okuduğunu dile getirdi.

Abone ol

Lise Geçiş Sınavı'na internetten elde ettiği çalışma programlarından da faydalandığını aktaran Muhammet Ünal, okul kurslarına da katıldığını ifade etti.

"Düzenli çalışmak ve kendimi ihmal etmemek benim başarımın sırrı çünkü kendinizi ihmal ettiğiniz zaman dersler işkence gibi geliyor" diyen Ünal, seçeceği lise konusunda henüz bir tercihte bulunmadığını anlattı.

Düzenli olarak kitap da okuyordu

Baba Ali Hakan Ünal ise oğlunu dershaneye göndermediklerini, okulun tavsiyesi doğrultusunda bütün test kitaplarını aldıklarını bildirdi. Eşiyle beraber oğulları için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Ünal, Muhammet Enes'in hazırlık döneminde sosyal aktiviteleri için de vakit ayırdıklarını aktardı. Anne Seher Ünal ise oğlunun çalışmaya ilkokul 1'den itibaren başladığını, sürekli ve düzenli çalıştığını ayrıca ilkokul çağından itibaren çok sayıda kitap okuduğunu dile getirdi.

"Okulumuzun sağladığı imkanlarla derece yaptı"

Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Yaşar Keskin de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Ünal'ı tebrik etti.

Emeği geçen öğretmenlerine teşekkür eden Keskin, okullarının "proje" okulu olduğunu belirterek, öğrencilere ayrıca hafızlık projesinin yanı sıra İngilizce ve  Arapça dil eğitimi de verdiklerine işaret etti.

Öğretmenlerin hazırladığı destekleme programlarıyla öğrencileri LGS'ye hazırladıklarını vurgulayan Keskin, "Enes de diğer arkadaşları gibi herhangi bir dershaneye gitmeden, özel bir kursa gitmeden okulumuzun sağladığı imkanlarla derece yaptı. Demek ki dershane olmadan da öğrenciler Türkiye birincisi olabiliyor. Enes'in yanı sıra 50'ye yakın öğrencimiz de yüksek puan alarak yüzde 1'lik, 2'lik, 3'lük dilim içerisine girdi. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum." dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Eskişehir'de eski kocasını yeni eşiyle görünce çıldırdı! Turan, babanın yüzüne tükür..
Foto Galeri Eskişehir'de eski kocasını yeni eşiyle görünce çıldırdı! Turan, babanın yüzüne tükür.. Galeriye Gözat