BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  GÜNCEL

Türkiye 4 gündür yanıyor! Yangınlarda son durum ne? 10 ayrı noktada yangın devam ediyor

Türkiye 4 gündür 26 farklı ilde çıkan yangınlarla mücadele ediyor. Ekiplerin canla başla söndürmeye çalıştığı yangınlarla ilgili son durumu Bakan Pakdemirli paylaştı. Ülke genelindeki 98 orman yangınının 88'inin kontrol altına alındığını bildirdi.

Abone ol

Türkiye'de 28 Temmuz'da Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ardından 26 farklı ilde çıkan yangınlara müdahale devam ediyor. Manavgat'ta üç, Muğla'nın Marmaris ilçesinde ise bir kişi yaşamını yitirdi. Binlerce hayvan telef oldu, orman ve tarım arazileri ile bölgedeki sera alanları küle döndü. Yangınların tehdit ettiği köy ve diğer yerleşim yerleri tahliye edildi.

Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "28-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında çıkan 98 orman yangınının 88'ini kontrol altına aldık. 10 yangını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

Bakan Pakdemirli'nin paylaşımında yer verdiği tabloda, Adana'da 1, Antalya'da 3, Mersin'de 3, Muğla'da 2, Osmaniye'de 1 yangının devam ettiği bilgisi yer aldı.

Azerbaycan ekipleri Türkiye'de

 Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı ekiplerin ilk grubu, orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye'ye geldi.

Bakü Haydar Aliyev Havaalanı'ndan uçakla Dalaman Havalimanı'na gelen 100 kişilik grubu Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ve yetkililer karşıladı.

Ekip sorumlusu Xudiyev Rza, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in onayıyla yüz kişilik ekibin yangın söndürme çalışmalarına destek vermek üzere Türkiye’ye geldiğini söyledi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Fethiye'yi de yaktılar! Turizm cenneti Ölüdeniz'de yangını molotof kokteyli mi başlattı
Foto Galeri Fethiye'yi de yaktılar! Turizm cenneti Ölüdeniz'de yangını molotof kokteyli mi başlattı Galeriye Gözat