BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  EKONOMİ

Turkcelle önemli ödül

Turkcell, Müşteriy(l)e Yolculuk adı altında yürüttüğü programı ile ''Gartner CRM Excellence'' ödülünü kazandı.

Abone ol

Turkcell'in, 'Müşteriy(l)e Yolculuk' adı altında yürüttüğü Müşteri Odaklı Yönetim (CRM) programı ile ''Gartner CRM Excellence'' ödülünü kazandığı bildirildi.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen, ''Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi (EMEA) CRM Excellence Awards'' yarışmasında, Turkcell'in, 'Müşteriy(l)e Yolculuk' programıyla geçen ay finale kalan üç şirketten biri olduğu belirtildi.

Açıklamada, Gartner analistlerinden oluşan bir komitenin belirlediği 8 CRM kriterine uyuma göre belirlenen finalistlerden, vizyon, strateji, organizasyonel yapılanma, iş süreçleri, teknik altyapı gibi tüm alanlarda müşteri odaklı yapılanmayı oluşturmaları ve çalışmaların neticesini iş sonuçlarına yansıtmalarının beklendiği bilgisi verildi.

Geçen Çarşamba günü Londra'daki Gartner CRM Konferansında sunumlarını gerçekleştiren finalistler arasında Turkcell'in birinci olduğu belirtilen açıklamada, Turkcell'in 2002 yılında başlattığı 'Müşteriy(l)e Yolculuk' programı bünyesinde yürütülen CRM projelerinin 31,8 milyon Turkcell müşterisinin tamamını kapsadığı kaydedildi.

Turkcell Pazar Öngörüleri ve Raporlama Bölüm Yöneticisi ve aynı zamanda CRM Programlarından sorumlu Meltem Şahin, konuyla ilgili olarak, ''Mobil iletişim sektörü ağırlıklı olarak müşteri odaklı bir sektör ve düzenli olarak müşterilerimizden aldığımız olumlu geri bildirimlerin başarımızdaki önemi çok büyük'' ifadelerini kullandı.