BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Sergiye Şahin de katıldı

Eminönü Belediyesi Aile Merkezi tarafından, açılan sergiye Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin katıldı.

Abone ol

Eminönü Belediyesi Aile Merkezi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e sanatta, kültürde, yaşamda kadınlarımız" konulu sergi, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eşi Özdeyiş Topbaş'ın katılımıyla açıldı.

Küçükayasofya Necip Fazıl Kısükerek Kültür Merkezi'ndeki serginin kurdelesini Bakan Şahin ile birlikte Özdeyiş Topbaş kesti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Bakan Şahin; "Hayatın her alanında kadınların yer alması gerektiğini" vurguladı. Yapılan düzenlemelerle kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı sona erdirmeye çalıştıklarını belirten Şahin, "Toplumsal yaşamın her alanında aktif olarak yer alan kadınlar; ülkenin gelişmişliğinin işaretidir. Ülke olarak kadınıyla ve erkeğiyle yeni çağdaş ülkelerin gelişmişlik seviyesine çıkabilmek için çalışmak zorundayız. Bu çerçevede tüm kadınlarımızı kutluyorum" dedi.

Amaçlarının kadınları sadece yılın bir günü hatırlamaktan daha çok her gün hatırlamak olduğunu vurgulayan Başkan Nevzat Er, "Bu sergiyle Türk kadınının toplumsal değişimin izleyebiliyoruz. Osmanlı'dan günümüze kadınlarımız haklarını ciddi bir mücadeleyle almışlardır. Bu mücadele bugün de, yarın da meşru bir şekilde verilecektir" şeklinde konuştu. Bakan Şahin, Başkan Er ve Özdeyiş Topbaş başta olmak üzere çok sayıda Eminönülü kadın, sergiyi gezdi. 21 Mart tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek serginin koordinatörlüğünü Dersaadet Kültür Sanat Merkezi'nden Saadettin Karaata yaptı..