BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.411,96
HABER /  GÜNCEL

Ecevit hükümete mayınları sordu

Rahşan Ecevit Güneydoğu'daki mayınların temizlemesi işinin neden İsraillilere verilmek istendiğini sordu.

Abone ol

Rahşan Ecevit, ''Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Kilis çevresindeki mayınlı arazinin temizlenmesi için 'Temizle-Kullan' modeliyle ihale hazırlıkları başlatıldığını'' belirterek, ''hükümetin bu işin İsraillilere verilmesinde ısrarlı olduğunu'' iddia etti.

Ecevit, yaptığı yazılı açıklamada, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Kilis çevresindeki mayınlı arazinin temizlenmesi için ''Temizle-Kullan'' modeliyle ihale hazırlıkları başlatıldığını, ''temizleme maliyetini karşılayan firmanın bu toprakları tarıma açarak kullanma hakkını elde edeceğini'' ifade ederek:

''Dileriz bu ihaleyi yabancı bir firma kazanmaz. Çünkü Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Kilis illeri sınır illerimiz. 'Temizle de sonra sen kullan' demek ne kadar doğru olur?'' dedi.

HÜKÜMET BEDEN ISRARCI?
''Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu işi üstlenmeye hazır olduğunu'' kaydeden Ecevit, ''Gerekli olan malzemeyi almak için devlet yardımda bulunursa bu işi çok kısa bir zamanda bitirebileceklerini söylüyorlar. Ancak hükümet bu işin İsraillilere verilmesinde ısrarlı'' iddiasında bulundu.

Ecevit, şu görüşleri ileri sürdü: ''Her ne kadar ihaleye açıyorlarsa da ihalenin şartnamesini İsrailli firmanın imkanlarına uygun hazırladıkları takdirde ihaleyi İsrailli firmanın alacağı muhakkak. Üstelik, şartnamede belirtildiği üzere, temizleme maliyetini karşılayan firma bu toprakları tarıma açma hakkına da sahip olacağı için İsrail bu toprakları 49 yıl işleyecek. Daha sonra bu toprakların akıbetinin Filistin'e benzemeyeceği ne malum.''