BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,06
ALTIN 2.468,30
HABER /  GÜNCEL

Tarihçi Sarafyandan mail geldi

Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun Harput'a çağırdığı Ermeni tarihçi Sarafyan'dan cevap geldi.

Abone ol

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ermeni tarihçi Ara Sarafyan'ın, kendisine gönderdiği bir e-mail aracılığıyla, ''Harput'ta gerçekleştirmeyi planladıkları ortak çalışmaya katılamayacağını'' bildirdiğini açıkladı.

Prof. Dr. Halaçoğlu, TTK Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdiği basın toplantısında, Sarafyan'ın, basın aracılığıyla, Harput'ta toplu mezar iddiaları konusuna ilişkin ortak çalışma yapmaları teklifinde bulunduğunu hatırlattı. Halaçoğlu, bu konuda karşılıklı olarak internet yoluyla haberleştiklerini, ancak kendisine Sarafyan'dan ulaşan son e-mailde, Ermeni tarihçinin, ''bu çalışmada yer almayacağını'' ilettiğini kaydetti.

Yusuf Halaçoğlu, şöyle konuştu: ''Sanıyorum ki, bu haftaki Agos Gazetesi'nde benimle ilgili bir şey var, fakat bu önemli değil, bunun arka kısmında bir ifade yer alıyor. Bu ifade, zannediyorum ki, kendisinin ima ettiği konuyla da ortaya çıkan bir konu var. Burada, 'Diaspora Sarafyan'a tepkili' diyor. Bu haber, Sarafyan'ın bu işten neden vazgeçtiğini ortaya koyuyor diye düşünüyorum.''