BIST 10.219
DOLAR 32,34
EURO 34,85
ALTIN 2.448,34
HABER /  GÜNCEL

Bakırköyde sema gösterisi

Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sema Gösterisi izleyenleri büyüledi.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy YG-21 Kadın Meclisinin ortaklaşa Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlediği Sema Gösterisi izleyenleri büyüledi.

Cem Doğan ve İsmail Kesova tarafından sahnelenen sema gösterisini izleyenler arasında bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve Bakırköy YG-21 Kadın Meclisi Başkanı Meltem Ünal Erzen yaptıkları konuşmalarda Mevlana’nın ölümünün 800.yılında UNESCO tarafından Uluslar arası Mevlana Yılı oduğunu hatırlatarak günümüzde daha fazla sevgi,hoşgörü ve kardeşliğe ihtiyaç olduğunu söylediler.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,” Tüm insanlığı kucaklayan Mevlana kurtuluşu ve barışı ,sevgi ve hoşgörüyü yeşertmekle mümkün olabileceğini söyleşmiştir. “dedi.

Meltem Ünal Erzen de ,” Bakırköy Kadın Meclisimizin kuruluşunun 1. yılında Uluslar arası Mevlana Yılında sema gösterisine ev sahipliği yapmak bizi gururlandırdı. İslam dinini şiirle, müzikle en iyi yorumlayan kişi Mevlanı’dır. Mevlana aradan yüzyıllar geçmesine karşın canlılığını yitirmeyen bir ozan ve düşünürdür. Mevlanaya göre asıl olan insandır. Günümüzde yaşananlar Mevlanıyı ve felsefesini daha iyi anlamamız gerektiğini ortaya koyuyor. Şeklinde konuştu.