BIST 10.358
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.464,75
HABER /  POLİTİKA

BTP esnafa kredi verecek

Bağımsız Türkiye Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ziya Gültekin esnafın can çekişmekte olduğunu söyledi.

Abone ol

İstanbul Terziler Odası Başkanı, Bağımsız Türkiye Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ziya Gültekin esnafın can çekişmekte olduğunu söyledi. Her gün İstanbul esnafı ile iç içe olan ve onların derdine ortak olan Gültekin; Esnafın son 4 yılda alçak sürünmeye geçtiğini belirtti. İktidarın izlemiş olduğu yanlış politikalar yüzünden esnafın yaşama imkânı olmadığını söyleyen Gültekin; Her esnaf gününü kurtarma, iş yerini açık tutma kısaca yaşama gayretindedir. Ne yazık ki esnafımız gününü dahi kurtaramamaktadır.

Bu şartlarda ne yapacağını şaşıran esnaf iş yerlerini bir bir kapatmaktadır. Esnafın halinin perişan olması piyasada çok büyük yaralar açmaktadır. Birbirine halka gibi bağlı olan piyasanın hareket ivmesi iyice zayıflamıştır. İktidarın bu politikaları ile yaşama şansı bulamayan esnafımız, derdimize derman olacak siyasi partide birleşeceğiz, demektedirler.

“Milli Ekonomi Modeli” ile derdimize derman olacak tek parti BTP ve onun lideri Prof. Dr. Haydar Baş’tır. Başka da çaremiz kalmamıştır, demektedirler. Emekli olupta iş yeri açanlardan %33,5 emekli maaşından kesinti yapacağını açıklayan iktidar emeklinin de yaşama şansını ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Emekliye ne veriyor ki, bu kesintiyi yapacak. Buna da anlam vermek mümkün değildir. BTP iktidarında emeklinin böyle iş yeri açmalarına gerek kalmayacak. Yaşam standartları için gereken maaş onlara verilecektir.

Gültekin; Şöyle devam etti. Geliri 100 milyarın altında olan hiç kimden vergi almayacaklarını, Proje mukabili uzun vadeli faizsiz kredi vereceklerini belitti. Esnafımız geçimini mi düşünsün? Yoksa vergiyi mi düşünsün? Bizim iktidarımızda dar gelirlinin yanında olacağız. İktidara emin adımlarla ilerliyoruz. İktidarımız döneminde her alanda olduğu gibi esnafımızın bütün sıkıntılarını çözeceğiz. Bu projeler, bu kadrolar, en önemlisi bu lider bizde mevcuttur. Yok, olma noktasına gelen esnafımız hiç merak etmesin, BTP iktidarında yüzlerinden gülücükler hiç eksik olmayacaktır.

Bazı partiler BTP yi yarım yamalak taklit etmektedir. Esnafımız bu partilere gülüp geçmektedirler. Biz projelerimizi hayata geçireceğiz. Hayata geçirmek için elimizde, Dünya bilim adamları tarafından kabul görmüş “Milli Ekonomi Modelimiz” mevcuttur. Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş’a ait olan bu modelle inşallah Dünya insanlığının sıkıntılarına çözüm bulacağız. Ondan dolayı BTP’nin taklitlerinden sakınmanızı tavsiye ediyorum.

Ayrıca; BTP’ yi taklit eden partilerin projeleri nasıl hayata geçireceklerini kamuoyu ile paylaşmalarını bekliyoruz. Halkımızın bu oyuna gelmemesini tavsiye ediyoruz. Bir ekonomik modeli olmayan diğer partiler serap görmektedirler. Esnafı alçak sürünmeden kurtaracak olan tek parti BTP dir. Çünkü Bağımsız Türkiye Partisinin “Milli Ekonomi Modeli” mayası tutmuştur. Zor durumda olan esnafın “Milli Ekonomi Modeli” ni hayata geçirmek için bu seçimlerde BTP saflarında yer alması şarttır. Zaten başka da çaresi kalmamıştır. İstanbul Terziler odası başkanı olarak bütün esnafı Güçlü, Borçsuz, Tam Bağımsız Bir Türkiye için BTP de kenetlenmeye davet ediyorum.