BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.431,30
HABER /  GÜNCEL

Türk bayrağını yırtan ırkçı Yunanlı vekil için AP'nin kararı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa Parlamentosu'nda Türk Bayrağı'nı yırtan ırkçı Yunan vekil için harekete geçildiğini duyurdu.

Abone ol

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli, genel kurulda Türkiye Cumhuriyeti bayrağını yırtan Yunan parlamenter Ioannis Lagos hakkında yaptırım süreci başlattı. Yunan Dışişleri Bakanlığı da Lagos hakkında yaptırım süreci başlattı.

AP Sözcülüğü Vekili Delphine Colard, sürecin AP'nin Usul Kuralları uyarınca "Cezalar" başlıklı 176'ıncı maddesine dayanarak başlatıldığını söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Türk Bayrağını alenen aşağılayan kişi, bir ila üç yıl arası hapisle cezalandırılır. Adli mercilerimiz Ioannis Lagos hakkında harekete geçmiştir. Irkçılık karşıtlığını her fırsatta ifade eden uluslararası toplumu, hukukun gereği için işbirliğine davet ediyoruz."

Yunanistan Dışişleri Bakanı da tepki gösterdi
Lagos'a bir tepki de Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan gelirken, bakanlıktan yapılan açıklamada ''Olayı şiddetle kınıyoruz'' denildi.

CNN Türk canlı yayınında Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın tepkisini anlatan gazeteci Yorgo Kırbaki, şunları söyledi:

“Yunan Dışişleri Bakanlığı az önce bir açıklama yaparak ırkçı Lagos'un Türk Bayrağı'nı yırtmasını şiddetle kınadığını belirtti. Açıklamada, 'Yunanistan Türkiye'nin sembolü olan bayrağa karşı saldırıyı her şekilde kınamaktadır. Neo-Nazilerin kabul edilemez eylemleri, Yunanistan ve Avrupa geleneklerinden uzaktır ve bugün halen mahkemelerde sanık olan 'Altın Şafak'ın reklamını yapma gayretidir. Yunan halkı oylarıyla 'Altın Şafak'ı parlamento dışında bırakmıştır. Neo-Naziler sadece kendilerini temsil ederler' denildi.”