BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'de teröristlerle sıcak temas

Tunceli'de dün akşam 2 güvenlik görevlisini şehit eden PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

Abone ol

Tunceli'de PKK'lı gruba yönelik düzenlene operasyon sırasında teröristlerle girilen çatışmada 1 asker yaralandı.

Saldırının ardından Esenyurt Mezrası yakınlarındaki Zergavut ormanlarına kaçtıkları belirlenen PKK'lıların yakalanması için dün akşamdan itibaren devam eden takip operasyonu sırasında, ikinci kez sıcak temas sağlandı.

PKK'lıların bulunduğu Zergavut Ormanları bölgesine, Tunceli 4'ncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterler tarafından sürekli olarak özel eğitimli profesyonel birlikler sevkedildi. Ormanlık alana doğru kaçarak izlerini kaybettirmeye çalışan PKK'lıların kaçış güzergahları ise Kobra helikopterleri tarafından, sabah erken saatlerinden itibaren yoğun bombardıman altına alındı. Operasyonlar PKK'lıların kaçtığı Zergavut ormanları ve Demirkapı, Çılga, Çicekli, Altınyüzük Köyleri kırsal alanındaki dağlık ve ormanlık alanda devam ediyor.

SUİKAST SİLAHI KANNAS KULLANDILAR

Dün akşam meydana gelen saldırıda askerler tarafından fark edilmeyen PKK'lıların saat 17.00 sularında suikast silahı olarak bilinen Kannas keskin nişancı tüfeğiyle ateş ederek Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu'nu şehit etti. Daha sonra diğer teröristler pusu noktasında bekleyen askerlere uzun namlulu silahlar ile ateş açtı. Bu ateş sırasında ise Uzman Çavuş Bekir Erciyes ağır yaralandı. Bölgeye gelen Sikorsky helikopter ile yaralı Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırılan Erciyes, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

BİTLİS'TE TACİZ ATEŞİ

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde askeri birliğe bir grup PKK'lı terörist otomatik silahlarla taciz ateşi açtı. Açılan ateşte ölen ya da yaralanan olmadı. Açılan ateşte ölen ya da yaralanan olmadı.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Hizan İlçesi'nde teröristler tarafından birliğe taciz ateşi açıldığını söyledi. Vali Yılmaz, açılan taciz ateşine askerlerin anında karşılık verdiğini ve bu olayda herhangi bir can kaybının olmadığını, bölgede operasyonların sürdürüldüğünü belirtti.