BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,74
ALTIN 2.408,04
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi'nin öğle yemeği karavanadan!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sınır bölgesindeki askeri birlik ziyareti kapsamında Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığı'nda askerlerle bayramlaştı.

Abone ol

Somali'ye yaptığı ziyaretle bayrama başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son gezisini ise Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığı'na gerçekleştirdi. Kılçdaroğlu, burada askerlerle bayramlaştı ve birlikte yemek yedi.

Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından düzenlediği basın toplantısında da AK Parti'nin teröre karşı aldığı askeri önlemleri eleştirerek, kamuoyunda "AK Parti sorunu çözecek ama CHP engel oluyor" algısının da kırılması gerektiğini söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Van Ferit Melen Havaalanı'nda Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç tarafından karşılandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

5 KEZ SALDIRIYA UĞRADI
Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığı, bugüne dek  5 kez saldırıya uğradı. Aktütün, Şemdinli İlçesi’ne yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan İran- Irak- Türkiye üçgeninde ve çok riskli bir bölgede bulunuyor. Karakola, ilk büyük saldırı 12 Eylül 1992’de gerçekleşti. Bu saldırıda 22 asker şehit edildi. 9 Mayıs 2008’de ise yine Irak’ın kuzeyinden, Leylek ve Çerçele Dağı üzerinden gelen teröristler aynı karakola bu kez 200 kişilik grupla saldırdı ve 6 asker şehit oldu. 4 Ekim 2008’de düzenlenen saldırıda ise 15 asker şehit edildi. 5 Haziran 2007’de yapılan saldırıda ölen veya yaralanan olmazken, 22 Temmuz 2007’deki saldırıda ise 1 asker şehit edildi. Bugüne kadar toplam 44 şehit verilenen Aktütün’deki saldırılarda, 42 terörist ölü ele geçirildi.

CHP Basın Birimi ziyarete ilişkin ayrıntıları açıkladı. Havaalanından Jandarma Helikopter Filo Komutanlığına geçen Kılıçdaroğlu, dün Tunceli'de teröristlerin hain saldırısında şehit olan iki asker nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti.

Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı'nda askerlerle kahvaltı yapan ve bayramlaşan Kılıçdaroğlu, bölgenin durumu, terörle mücadele ve gidilecek sınır bölgesi ile sınır birliğinde görevli askeri birlik hakkında bilgilendirildi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Birgül Ayman Güler, Yakup Akkaya ve CHP'de görevli Barış Bozkurt ile askeri helikopterle Aktütün 5.Hudut Tabur Komutanlığı'na geçti.

"SİLAHLA ÇÖZÜM OLMAZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretinin ardından Van'a dönerek CHP Van İl Başkanı Ertuğrul Çabukel'i ziyaret etti. CHP dışındaki siyasi partileri teröre karşı çözüm önerilerini eleştiren Kılıçdaroğlu, ''Her yerde bu sorunun silahla çözülemeyeceğini söylüyoruz. Bizim dışımızda silahla çözülmez diyen var mı?'' dedi.  Gezi ve incelemeleriyle ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin  ''Neden Aktütün Karakolu'nu tercih ettiniz'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''Aktütün'ü biz seçmedik. Sadece sınır karakollarında görev yapan askerlerimizi ziyaret etmek ve bayram gününde onlarla beraber olmak istedik. Bu talebimizi ilettik. Aktütün'e gidelim diye tercih ettiler. Bizim için fark etmiyor. Sonuçta çok zor koşullarda görev yapıyorlar. Aktütün daha önce 3 kez saldırıya uğrayan karakollardan birisi. Tercih bizden değil tümüyle karşı taraftan. Askerin morali gayet iyi, yeni bir bina yapılmış, binayı da bize gezdirdiler. Donanım olarak da iyi. Askerin morali de iyiydi.''

AK PARTİ'DEN ÇÖZÜM ÖNERİSİ GELMEDİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin çözüm önerisi üretemediğini ve bölge insanını artık AK Parti'ye inanmaması gerektiğini öne sürdü:

''Çözüm üretmeyen kim, siyaset kurumu. Defalarca söyledim. 9 yıldır iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi bu sorunu çözmek için parlamentoya bir öneriyle geldi mi, hayır. CHP olarak şu çağrıda bulunduk defalarca: Getirin önerinizi destek verelim, bu sorun nasıl çözülecekse çözelim, öneri gelmedi. Şu algının değişmesini istiyorum, 'efendim AKP bu sorunu çözecek, CHP engel oluyor', tam tersi, sorunu çözmek isteyen CHP, sorunun önündeki en ciddi engel de Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. 9 yılda bu sorunu çözmeyen bir siyasi iktidara artık bölge halkının da güven duymaması gerekiyorDiğer partililer için ne söylersiniz bilmem ama sorunun çözümü için en sağlıklı tavrı takınan parti CHP'dir.''