BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li heyet Suriye'de temaslara başladı

CHP, bugüne dek rejimi nedeniyle uzak kalmayı tercih ettiği Suriye'ye bugün yapacakları seyahatin amacını bakın nasıl açıkladı!

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP'nin Suriye ziyaretinin amacını ''Sıkıntılı bir dönem geçirmekte olan komşu ülkede olup bitenleri görmek, gözlemlemek'' olarak açıkladı.

Loğoğlu, Suriye ziyareti öncesinde CHP Hatay İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı:

''Suriye'ye hiçbir ön yargı taşımadan gitmekteyiz. Suriye halkına Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun iyi dileklerini ileteceğiz. Amacımız, sıkıntılı bir dönem geçirmekte olan komşu ülkede olup bitenleri birebir görmek, gözlemlemek, bu gözlemlere dayanarak döndüğümüzde parti genel başkanımıza rapor sunmak. Bu ziyarette yapılacak değerlendirmelerin temel amacı da komşu ülkeye Türkiye'nin ne ölçüde yardımcı olabileceği, sıkıntılarını hafifletebileceği, Suriye halkının beklenti, özlemlerine uygun bir şekilde bu gelişmelerin seyrine katkı bulunabilmek.''

Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, Lazkiye, Şam, Hama, Halep, Humus ve Tartus gibi kentlerde kısa ziyaret ve temaslarda bulunacaklarını da vurguladı.

Loğoğlu, Suriye ziyareti dönüşünde, bu ülkede edindikleri izlenimleri kamuoyuyla paylaşacaklarını, Türk Kızılayı tarafından Türkiye'de kurulan, Suriyelilerin kaldığı kamplardan birini de ziyaret edeceklerine dikkat çekti.

HEYET SURİYE'YE ULAŞTI

Basın toplantısının ardından yola çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu başkanlığındaki 5 kişilik heyet, Yayladağı Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçerek Lazkiye Valisi'yle görüştü.

Loğoğlu, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler hakkında bilgi edinmek amacıyla çadır kente geldiklerini belirterek, ''Sığınmacılarla henüz görüşmedik. Gerekli bilgileri çadır kent yetkililerinden aldık. Bu sayede Suriye'ye daha hazırlıklı gideceğiz. Suriye'ye gidip olayları yerinde görmek istiyoruz'' dedi.

GÜMRÜKTE ORTAK BASIN TOPLANTISI

Lazkiye Valisi Valisi Şeyh, Gümrük VIP Salonu'ndaki ortak basın toplantısında, CHP'li heyeti ülkelerinde ağırlamaktan onur duyduklarını, heyete ülkelerindeki birliği, beraberliği ve halkın devlet başkanına olan sevgisini göstereceklerini söyledi.

İki ülke arasında akrabalık bağları bulunduğunu, bunun devam etmesini temenni ettiklerini belirten Şeyh, CHP'nin Suriye'ye karşı tutumunu iyi bildiklerini, ziyaretin yararlı olacağına inandığını kaydetti.