BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,60
ALTIN 2.408,99
HABER /  GÜNCEL

Paraşütçülerin nefes kesen gösterisi

28 paraşütçü 261 metre yüksekliğe sahip İstanbul Sapphire'den atladı. İşte o adrenalin dolu anlar...

Abone ol

Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası Sapphire, ilginç bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Yerden 236 metre yüksekten kendilerini boşluğa bırakan Dünya'nın en iyi 28 paraşütçü, İstanbul'un göbeğinde heyecan dolu anların yaşattı.

Türkiye Havacılık Festivalleri kapsamında düzenlenen etkinlikte Sapphire terastan atlayan paraşütçüler, Levent'teki İETT garajına kurulan parkura korku dolu bakışlar altında iniş yaptı. Atlayışların havacılıkta Base olarak adlandırılan stille gerçekleştirildiği ve bu atlayışların sadece yüksek tepelerle yüksek katlı binalardan gerçekleştirildiği belirtildi.

SONSUZLUĞU TATTIM

Eşsiz İstanbul manzarası eşliğinde kendini İstanbul semalarına bırakan Türk paraşütçü Beslan Babaoğlu, duygularını şöyle özetledi:

"Türk Hava Kurumu'nda eğitmenlik yapıyorum. Bu atlayışları sadece en iyiler yapabilir. Hazerfen Ahmet Çelebi'nin rüyasını gerçek kıldık. İstanbul'un en yüksek binasından boşluğa atlamak, sonsuzluğun tadına varmak gibi. Atlayış sırasında yaşadığım adrenalin inanılmaz bir duygu. 4 saniye içinde paraşütlerimizi açıyoruz."