BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.409,13
HABER /  DÜNYA

İsrail basını Türkiye'yi haklı buldu

İsrail'in en önemli gazetelerinden Haaretz, Mavi Marmara raporu ardından İsrail'e yaptırım kararı alan Türkiye'ye destek çıktı.

Abone ol

İsrail ve Türkiye arasında yaşanan krizi bugünkü başyazısında değerlendiren gazete, "Türkiye düşman değil. İsrail üzüntülerini ifade etmeli, tazminat ödemeli ve ilişkileri de düzeltmeli" çağrısında bulundu.

GEÇ KALINDI

İsrail'in daha Palmer raporu yayımlanmadan önce üzüntülerini ifade etmesi gerektiği eleştirisinde bulunan gazete, bu adımın Türkiye'yle ilişkiler gibi stratejik önemdeki bir değerin karşılığının küçük bir bedeli olduğu yazdı.

RAPOR DEĞİL FİLO OLAYI

Rapordan örnekler de verilen yazıda, iki ülke arasında bugün gelinen noktanın nedeninin rapor değil, filo olayının kendisi olduğu ileri sürüldü.

SORUMLULUK ALINMALI

İsrail yönetimine de çağrıda bulunulan yazıda "Bölgede ve dünyada müttefikleri sayılı olan İsrail'in, önemli bir müttefikini önemsiz bir prestije yeğlemeyip, sorumluluğu almayı reddetmemesi gerektiğinin" de altı çizildi.

TÜRKİYE MANTIKLI BİR ŞANS BIRAKTI

Türkiye'nin yaptırım kararının aceleci ve sert bir tepki olduğu eleştirisinde de bulunan gazete yine de Türkiye'yi haklı buldu ve şunları kaydetti:

"Aceleci ve sert tepkisine rağmen Türkiye, İsrail'e hala mantıklı bir diplomasi şansı bıraktı."