BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,39
HABER /  GÜNCEL

9 günlük bayram tatilinin çilesi başladı

9 günlük bayram tatilini tamamlayan vatandaşlar yeniden yollara düştü. İşte karayollarında son durum

Abone ol

9 günlük bayram tatili sona erdi, tatilciler dönüş için yollara düştü. Artan araç yoğunluğu ise karayollarındaki kilit noktalarda trafik giderek artmaya başladı. 

BAYRAM TATİLİNİN BİLANÇOSU AĞIR OLDU... TIKLAYIN

TEM'DE DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU

Bayram ve hafta sonu tatillerinin birleştirilmesi sonucu 9 günlük tatilin ardından dönüş yolculuğuna geçen tatilciler TEM'in Bolu ve Düzce kesimlerinin İstanbul yönüne araç yoğunluğuna neden oldu. İstanbul yönündeki yoğunluğa karşılık trafik akışında sorun görülmedi. Ankara yönünde ise, araç yoğunluğu oluşmadı.

Trafik ekipleri, TEM'in araç yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde denetimlerini arttırdı. TEM'de Abant kavşağı ve Bolu Dağı Tüneli girişinde bekleyen trafik ekipleri sürücüleri yavaş gitmeleri el işaretleri ile uyardı.

TOPÇULAR'DA TATİL DÖNÜŞÜ YOĞUNLUĞU

Yalova'daki Topçular Feribot İskelesi'nde bayram dönüşü yoğunluğu görüldü.

Ramazan Bayramı ile hafta sonu tatilinin birleştirilmesi sonucu 9 günlük tatilinin sona saatlerinde İstanbullu tatilcilerin dönüşü arttı. Topçular İskelesi'nde 13 olan feribot sayısı 15'e çıkartıldı. Sefer sayısının arttırılmasıyla iskelede çok uzun kuyruklar oluşmadı. Ancak, yoğunluğun akşam saatlerinde artabileceği bildirildi.

Yetkililer, tatilin 8'inci gününe kadar 50 bin aracın geçtiğini, son günde toplam rakamın 30 bini bulmasının beklendiğini belirtti.

KIRIKKALE'DE UZUN KUYRUK

Ramazan Bayramı'nın 9 günlük tatilinin sona ermesiyle birlikte dönüş yolunda uzun kuyruklar oluşturdu. '43 ilin kapısı' durumunda bulunan Kırıkkale'de trafik yoğunluğu nedeniyle karayolunda uzun kuyruklar oluştu.

Dönüş için gece yerine gündüz yolculuğunu tercih ettiklerini belirten sürücülerler, tedbirli olduklarını belirtti. Kırıkkale-Ankara karayolundaki araç yoğunluğu ile birlikte trafik ekipleri de aralıksız kontrollerini sürdürdü. Bayram tatili süresince Kırıkkale il sınırları içinde meydana gelen 4 trafik kazasında 2 kişi ölürken, 22 kişi de yaralanmıştı.

DÖNÜŞ YOLCULUĞU ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

Çanakkale'de 9 günlük bayram tatilinin ardından başlayan dönüş yolculuğu çileye dönüştü. Anadolu ve Avrupa yakaları arasında son üç günde feribotlarla 50 bin araç taşınırken, geçiş noktası olarak kullanılan Çanakkale ve Lapseki İskeleleri'nde tatilciler araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturdu. Çanakkale kent merkezinde yaklaşık 2, Lapseki İlçesi'nde de 4 kilometreye ulaşan kuyruklar oluştu.

Özel İdare Müdürlüğü'ne ait GESTAŞ Deniz Ulaşım Şirketi ve özel sektöre ait mini feribotlar, yoğunluğu azaltmak için boğazda saatsiz seferler yapmaya başladı. Saat 13.30'da başlayan araç kuyruğu Çanakkale merkezde Demircioğlu ve Atatürk Caddeleriyle Lapseki İlçesi'nde de vapur iskelesi ve Çanakkale Caddesi'nde trafiği felç etti. Yaklaşık 8 saattir aralıksız süren feribot seferlerine rağmen oluşan kuyruğuna yeni araçların eklendiği gözlendi.