BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.398,02
HABER /  SPOR

Trabzonspor'da Nenad Bjelica dönemi resmen sona erdi! Abdullah Avcı tekrar dümene geçti

Trabzonspor Kulübü, teknik direktör Nenad Bjelica'nın sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini duyurdu. Bjelica ile yolların ayrılmasının ardından Trabzonspor'da 2. Abdullah Avcı dönemi başladı.

Abone ol

Bordo-mavili kulüp, gelecek sezonun sonuna kadar anlaşması bulunan Hırvat teknik adamın sözleşmesini, bu sezon sonuna kadarki alacaklarına karşılık feshetti.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da (KAP) yer alan açıklamada, "Şirketimiz ile profesyonel futbol takımı teknik direktörümüz Sayın Nenad Bjelica arasındaki 19 Nisan 2023 başlangıç ve 31 Mayıs 2025 bitiş tarihli teknik adam sözleşmesi, sezon sonuna kadar olan alacakları karşılığında karşılıklı olarak feshedilmiştir." ifadesine yer verildi.

1.6 milyon Euro tazminat

Bjelica, Trabzonspor'un başında toplam 16 maça çıktı ve bu süreçte 8 galibiyet ile 8 mağlubiyet elde etti. Ortalama olarak maç başına 1.5 puan kazanmayı başardı. Hırvat teknik adama 1.6 milyon Euro fesih bedeli ödenecek.

Trabzonspor'da 2. Abdullah Avcı dönemi

Trabzonspor'un başına 10 Kasım 2020 tarihinde gelen ve 8 Mart 2023'de ayrılık yaşayan Abdullah Avcı, yeniden bordo-mavilileri çalıştıracak.

2. kez Karadeniz ekibinin başına geçmeye hazırlanan Avcı, bordo-mavili takımda 2021-2022 sezonunda şampiyonluk yaşamıştı. Abdullah Avcı ayrıca 2020-2021 ve 2022-23 sezonlarında ise TFF Süper Kupa zaferleri elde etmişti.

Trabzonspor'un başında 848 gün kalan Abdullah Avcı, 116 maçta; 65 galibiyet, 22 mağlubiyet ve 29 beraberlik alarak maç başına 1.93 puan ortalaması yakalamıştı.

Trabzonspor, Avcı ile sözleşme imzaladı: Boş sözleşmeye imza attı

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı ile sözleşme imzaladı. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, yönetim kurulunun oy birliğiyle aldığı karar sonucu teknik direktör Abdullah Avcı ile sözleşme imzalandığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Kulübümüzde görev yaptığı ilk dönemde 1’i Lig ve 2’si Süper Kupa olmak üzere toplamda 3 kupa kazanan Avcı, Başkanımız Ertuğrul Doğan ile yaptığı görüşmede hiçbir şart belirtmeden boş sözleşmeye imza atmıştır. Bu anlaşmanın camiamıza, kulübümüze ve teknik direktörümüz Abdullah Avcı’ya hayırlı olmasını temenni ederiz."

Trabzonspor'da 2. Abdullah Avcı dönemine özel hazırlanmış bir video klip, kulübün sosyal medya hesabından "Omuz omuza, yürek yüreğe, sırt sırta… Yeniden #BAŞLIYORUZ" notuyla paylaşıldı.