BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tosya'nın 10 yıllık rüyası gerçek oldu

Yaklaşık 10 yıl önce kurulması planlanan fakat bir türlü tamamlanamayan Tosya Meslek Yüksek Okulu 2010-2011 öğretim yılında eğitime açılacak.

Abone ol

2009 yılı Ekim ayında inşaatına başlanan MYO, Tosyalı hayırsever vatandaşların katkısı ile 10 ay gibi kısa bir sürede eğitime kazandırıldı. 2010-2011 öğretim yılında Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü'nde 100 öğrenci öğrenim görecek.

Tosya Yüksek Öğretim Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazıl Ateş, yaptığı açıklamada, Tosya halkının geleceğine ışık tutacak ve aynı zamanda ilçe ekonomisine katkı sağlayacak MYO'nun yöre halkının neler yapabileceğinin en büyük kanıtı olduğunu ifade etti.

Fazıl Ateş, "Meslek yüksek okulunun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Valimiz Mustafa Kara'ya, milletvekilimiz Murat Başesgioğlu'na, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Bahri Gökçebay'a ve senato üyelerine, kaymakamımız Aslan Yurt'a, belediye başkanımız Kazım Şahin'e, Tosya Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ercan Çelebi'ye, ilçemiz sivil toplum kuruluşlarına ve ilçe halkımıza teşekkür ederim.'' dedi.